Вести:

петак, 29. јун 2018.

Подршка Српске листе ЦГ ''Видовданском протесту'' у Београду

петак, 29. јун 2018. | КМ новине 0

Српска листа Црне Горе залаже се за заштиту интереса Срба где год они да живе, настала је много пре "Српске листе" коју је Александар Вучић основао на Косову и Метохији и са њом која је у коалици са Рамушем Харадинајем нема апсолутно никакве везе!



 

Српска листа Црне Горе у потпуности подржава оправдане разлоге организатора ''Видовданског протеста'' у Београду да се супротставе плишаној, али поштеном човјеку видљивој предаји Косова и Метохије албанском и НАТО окупатору. Нема те Европске уније која је вриједна губитка светиње, јер српска нација без Косова и Метохије више није крштена и саборна, него обезглављена и депресивно потрошачка.

Између Европске уније и Косова и Метохије, Срби морају, заправо једино могу бирати Косово и Метохију. Не само зато што је Косово живо у Уставу Србије и много више и дубље у молитвама хиљада праведника и ратника који су данас у Небеској Србији, него зато што је незапамћено у данашњем, чак и оваквом, дехуманизованом свијету, да је било ко дао било коме парче своје државе и свој економски и духовни ресурс. И што је најгоре, код нас Срба, они који нешто предају или издају, свој поступак замотавају и увијају у обланде ''прогреса'' и ''пута без алтернативе''.

Србима нису потребне интеграције чија се последица, оквир и вријеме трајања не знају. Ми без националних и државних интеграција нећемо опстати. Зато вам, нажалост, подршку пружамо из НАТО окупиране Црне Горе којом влада олош и домаћи несој, а која је често инспирација за ''европски'' и ''интегративни'' пут авантуристичког режима у Београду.

Не брините о броју демонстраната. Важан је сој и светиња коју браните. Имате подршку свих преосталих Срба из Црне Горе који нису натурице и који се нису напрасно европеизовали након буђења из комунистичког кошмара, те оних који нијесу цетињском црногорству дали приоритет у односу на интегрално Српство. Мало нас је, али нас има.

Живјела уједињена српска држава. Живјело свето Косово које ће бити у Србији док је људи и јунака. Или неће бити Србије и Српства зато што нема људи и јунака.

Тешко је закључити чега има, а чега нема, али је утјешна чињиница да се све дешава по Божијој вољи или допуштењу. Зато и ова наша борба има смисла.

Догодине у Призрену!



Добрило Дедеић, 
предсједник Српске листе Црне Горе
Видовдан 2018.

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине