Вести:

понедељак, 25. јун 2018.

Продуценти ''Рикошета'' - У убиство Оливера умешани и најближи

понедељак, 25. јун 2018. | КМ новине 0

Потпуно неочекивано екипа новинара и аутора емисије "Рикошет" одлучила је да занемари манипулисање чињеницама  и објективно истражи убиство Оливера Ивановића а све са циљем да расветљавањем тог злочина врате поверење јавности у домаће институције.

#Serijal, #Rikošet, #Ubistvo, #Oliver_Ivanović, #Saša_Mirković, #Goran_Marković
Илустрација - КМ новине 2018
  • Продуцентима овог серијала, Саша Мирковић и Горан Марковић, у разговору за КМ новине откривају неке од  детаља из докуметарно - играног серијала о убиству Оливера Ивановића на коме раде.


КМ новине: Наравно, нећемо откривати за сада ништа конкретно али колико су сазнања до којих сте дошли била очекивана или изненађујућа за тим серијала ''Рикошет''?

Рикошет тим: Нека сазнања до којих смо дошли до сада су очекивана, а нека и за нас шокантна. Најшокантније је то што је Оливер у ствари био жртва издаје и свог најближег окружења како сад закључују новинари истраживачи. До чега ће све до краја доћи Бог свети зна.

Само будите сигурни у једно. Нећемо ни по коју цену сакрити било кога ко је учествовао у стрељању Оливера Ивановића на посредан али тако и на непосредан начин. Од медијске хајке па до самог чина издаје, шта мисли, како ће политички деловати и на крају, мора да се нађе одговор ко је Оливера чак и у притвор стрпао, монтирајући му цео процес. Ко је од тога имао највише користи?

КМ новине: Ово несумњиво упућује на закључак да су у тај злочин умешани и одређени политичари, што већ извесно време и наговештавате својим јавним иступањима. Којим сте политичарима слали понуде да учествују у емисији као саговорници и ко је прихватио а ко одбио?

Саша Мирковић
Рикошет тим: На наше изненађење скоро сви албански политичари, као и српски политичари са КИМ, прихватили су разговор за Рикошет. Очекујемо и разговарамо са представницима међународних органа на Косову и Метохји и они прихватају разговор за Рикошет. Једино где до сада немамо никакав одговор, већ само.игнорисање, то су политичари из централне Србије, од Председника Србије са којим је Оливер имао контакт па све до представника Српске листе са Косова Горана Ракића и Милана Радојичића. 

Али се надамо да ће до краја схватити озбиљност овог серијала и показати да су онакви какви се представљају, то јест да са случајем убиства Оливера немају ништа, па ће изаћи пред камере. 

КМ новине: Недавно је тим серијала "Рикошет - ко је убио Оливера" издао саопштење у коме прецизно наводи могуће учешће власника и уредника режимских медија у овај злочин?

Рикошет тим: Да, позвали смо и неке власнике медија за које имамо и доказе и сазнања да су учествовали у припреми и реализацији Оливеровог медијског линча, као и да су известили само 15 минута након пуцања на Оливера са лица места да је Оливер убијен. 

Не би било ту ништа спорно да за то није ангажован баш наш колега који ради као уредник црне хронике на Пинк телевизији. И наше је питање откуд он ту, за само 15 минута из Београда и како то није урадио дописник из тог места?

За сада Митровић и Вучићевић одбијају разговор са новинарима Рикошета, али да им оставимо још мало времена, можда се ипак неће плашити толико наших питања и камера које су исте као и сваке друге, једино што објективно преносе.

Тим Рикошета има пажљиво разрађена питања и у студију се снима мимика лица, нервоза људи који одговарају, чак смо размишљали да ставимо и јавни полиграф да буде реалније и занимљивије. На саговорницима је да ли ће то прихватити или не. Видимо да је у МУП и приликом откривања великих злочина полиграф основно мерило, што иначе не служи као доказ на суду али служи таблоидним медијима да неког оптуже или ослободе кривице.

У овом случају тога нема, све иде јавно и директно а не из неког подрума где може да се наместа чак и полиграф.

Знате, најтужније је то што су људи изгубили поверење у институције и то је оно што ми хоћемо овим серијалом. Да укажемо да је оно изгубљено и да институције морају да се изграде поново јер су приватизоване од стране организованих криминалних група које су повезане са врхом државе. Правосуђе, полиција, тужилаштво па до комуналних службеника нико не ради по Уставу и Закону него по наређењима организованог криминала преко политичара који су на власти.

Колеге из медија молимо да забораве на новац којим себи одмах уводе аутоцензуру, да се ослободе притиска власника медија и политичара, да то исто кажемо и полицајцима и тужиоцима и судијама, а кроз све то ћемо полако кроз серијал доћи и до циља КО ЈЕ УБИО ОЛИВЕРА И КО ЈЕ СВЕ У ТОМЕ УЧЕСТВОВАО И ЗАШТО?

КМ новине: Све ово упућује на закључак да нас очекују изузетно спектакуларан серијал и више него ексклузивна сазнања. Да ли је било тешко доћи до њих, да ли сте имали неких проблема због тога и да ли их очекујете?

Горан Марковић
Рикошет тим: Што се тиче проблема наравно да их имамо и да нас прате на сваком кораку. Па ово је Балкан и обично нас највећи бандити и криминалци повезују са ЦИА, са страним службама итд, итд. Наравно да траже лажне сведоке и плаћају како би напакостили мени или Горану Марковићу. Наравно да све то раде кријући се иза значки или моћи које имају захваљујући фотељама у којима седе. Али и то ће проћи једног дана и они ће бити врло брзо под рефлектором правде, видећемо како се они осећају док одговарају на ова питања која имају да им поставе и званични органи који до јуче нису то смели јер су, Боже мој, утицајни људи али смо то и ми новинари и продуценти који радимо баш овакве емисије и серијале.

С тим у вези Вам потврђујем да ће "Рикошет - ко је убио Оливера" бити сјајан серијал који ће, сигуран сам, довести до извршиоца и налогодаваца или упутити истражне органе на оно што им је промакло и ко је шта сакрио и зашто.

Очекујемо огромну гледаност јер је наш рад већ привукао велику пажњу јавности. У самом серијалу ће бити пуно и реконструкција разговора, а и самог злочина, снимци са многих кућа у Митровици пре, у току и после злочина над Оливером. Једноставно један документарно - истраживачки - играни серијал, који ће показати да има и објективних новинара и поштених људи у Србији. 

Рикошет је увек био објективан и као таквог га памте генерације људи. Био је мало на привременом одмору, али је дошло такво време и екипа Рикошета се сама окупила и дошла код Горана и мене и рекла ЕЈ ДОСТА ЈЕ ВИШЕ ДА НАС ЛАЖУ, АЈМО ДА РАДИМО. И тако смо почели поново.
У међувремену су се отвориле нове теме па поред ове која је за нас најзначајнија, наравно у овом тренутку али и за домаћу и светску јавност, радићеми и теме око Велике пљачке Србије, затим Путарску мафију, па мафија у здравству и трговина људским органима, и још једна од најбитнијих тема је погибија хероја у хеликоптеру, тј пилота и лекара, приликом спасавања бебе.

По нама је то класично убиство одговорних који су натерали пилоте да полете и да слете. Сад се намеће и тема ко је крив жандарми или Андреј Вучић, итд, итд.

Углавном задовољни смо да смо поново покренули јавност на размишљање кад смо се појавили да радимо серијал о Оливеру, јер смо видели да пада у заборав и да покушавају на све начине да обесмисле стрељање.тог човека и да га сви забораве, као што је било већ са Ћурувијом и многим другим људима.

Е ту се нашим новинарима упалила црвена лампа и тако је кренуло.

Чак да убију Горана или мене, или обојицу или нас похапсе као људе који су само продуценти, пуцају у празно, јер ће се и без нас сви ови серијали завршити од Оливеровог случаја па до свих осталих.

Горан Марковић и Оливер Ивановић / лична архива

КМ новине: Надамо се да до тога ипак неће доћи иако је врло упитно не да ли овим друштвом владају, него да ли су зликовци тог калибра и непоправљиво надвладали законодавне институције републике Србије. Верујемо да ће истина помоћи да се такви нађу тамо где и заслужују, иза решетака, како би се заиста вратило поверење у српске институције, закон и правду.Са нестрпљењем очекујемо ваш серијал. Хвала вам на разговору!

Рикошет тим: Хвала вама као искреним и правим новинарима, и јавном гласилу за који радите, што сте издвојили време и простор за нас. Један сте од ретких медија на српском језику. Осталим колегама из региона такође хвала на подршци.

Истина ће изаћи јер Рикошет постоји!

До гледања!


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.