Вести:

среда, 6. јун 2018.

НОВИ НАПАД НА СРБЕ, АЛБАНЦЕ ШТИТЕ И ВУЧИЋЕВИ ''СРБИ'': Албанци у Сувом Долу напали српску децу, оштетили школу

среда, 6. јун 2018. | КМ новине 0

Група Албанаца упала је јуче у двориште основне школе у Сувом Долу код Липљана, вербално напала српску децу и оштетила улазна врата.





"Све се десило око 17.15 сати. Није било наставе, деца су била у школском дворишту када је једна група Албанаца ушла у двориште. Тада су децу истерали напоље и претили им на албанском и енглеском језику, говорили ружне речи", рекао је Братислав Ђедовић, директор те школе.

Насилници су, како је навео, мало оштетили улазна врата и врата оближњег магацина, лупали су ногама о врата, викали и после тога отишли, јавља Танјуг а преносе "Новости" које у први план стављају да су оштећена врата школе а не да су нападнута српска деца!

До школе су дошли у црном џипу страних регистарских таблица, рекао је Ђедовић.

"Деца су уплашена изашла из дворишта, позвала су ме пошто станујем близу. Позвана је полиција која је извршила увиђај, а нека деца су у присуству родитеља дала изјаве", испричао је директор.

Ђедовић каже да у овој основној школи у Сувом Долу досад није било оваквих инцидената.

"Није се десило до сада и мало смо затечени. То је било етнички чисто српско село, сад има неколико албанских породица, али ми знамо да то није од њих већ од неких који су са стране дошли", рекао је директор, који се нада да ће све "стати на овоме".

Настава ће данас бити одржана уз појачано обезбеђење, рекао је Ђедовић.

Медији су данас јавили да су "због напада на српску децу у Сувом Долу и демолирања дела школе металним шипкама полиција у уторак увече, ухапсила четворицу албанских младића старости до 20 година".

Хапшење "младића старости до 20 година" само је наставак националистичке политике Шиптара са Косова и Метохије који за циљ имају да нападаче из свог народа, као "малолетних", не оптужују за злочине над Србима чиме шаљу јасну слику о њиховој незаштићености и пружају отворену подршку даљем прогону Срба. Упечатљива је, по први пут, и отворена подршка из Београда за овакав злочин где се углавном као "компетентни" саговорници појављују управо они запослени у квази-институцијама шиптарских сепаратиста и на тај начин дају легитимитет Албанцима за све што раде, укључујући и нападе на Србе.



http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине