Вести:

среда, 13. јун 2018.

Лидл - маркетинг преваре и подвале окупатора и њихових слуга оличене у Влади РС

среда, 13. јун 2018. | КМ новине 2

"Долазак "Лидла" у Србију не значи само отварање ланца супермаркета, то је симбол напретка и говори да се Србија придружује успешним државама"

#Lidl, #Srbija,
Вучић на отварању "логистичког центра Лидл"

Долазак Лидла у Србију значи гашење великог броја домаћих трговаца и претварање успјешних породичних обрта у социјалне случајеве, повећање незапослености и неизвјесност домаћих произвођача хране!

Пише: Стево МрђенТржиште има свој потенцијал, тј. ако једно село једе 150 векни хлеба, потрошња се неће повећати и да саградите најмодернију пекару са капацитетом од хиљаду векни или ако је потрошња кафе 3,8кг по глави становника годишње онда са доласком Лидла само неко други може да продаје манје него до сада, а са ким се обрачунавају велики?!

Слично овом примјеру, а водећи рачуна о стандарду и потрошачкој моћи становништва Србије можемо повући паралелу и са осталом робом широке потрошње коју ће овај њемачки ланац да продаје! Са просјечном платом од 200€, осуђени за најелементарније намирнице четверочлана породице са 2 запослена продавнице Лидла може користи само да се расхлади јер кућни буџет не толерише трошак за клима уређај и утрошак електричне енергије!

Постоји и она група грађана који су свој политички активизам наплатили радним мјестом у некој јавној установи и пасу из државних јасала. Њима, с обзиром на професионалне квалификације и остварени приход ништа није скупо и имају "моралну" обавезу да афирмативно промовишу овакав један "економски напредак".

Лидл неће понудити ништа ново тржишту осим новог „КА“ купца (Key Account или домаћи назив- Кључног купца) који ће својим продајним потенцијалом оптеретити домаће произвођаче тражећи већи рабат и дуже одложено плаћање за разлику од домаћих трговаца који су локално привређивали. Маржу ће задржати за себе, селити из Србије као легалан приход, без икакве уговорене обавезе према земљи у којој остварује приход!

Трабуњања о заштити квалитета намирница унутар продајних објеката овог ланца, нама који смо од памтивијека одрастали на органски произведеној храни, у благородној Србији, у најмању руку је цинично и увредљиво! Такве приче су сјајне маркетишке подвале за све који никад нису били на Западу, пазарили храну по њиховим Велемаркетима, у којима су јабуке све исте величине, премазане сјајном смолом коју не можете водом да обришете, а имају исти укус као и краставац, парадајз или било које друго воће и поврће! Али, морам да признам да изгледају, као на слици- нацртане!

Шта вам то говори?!

То указује на нови удар на домаће произвођаче воћа и поврћа! Ако су до сада продавали по домаћим локалним радњама, које ће нестати доласком овог трговачког ланца, коме ће они продавати и да ли то значи њихов нестанак или преоријентација на ГМО производњу "штанцованог" воћа и поврћа и употребу хемијских препарата за заштиту и продужетак трајања истих?!

Зашто у свом наступу приликом свечаног отварања Председник државе Србије није нагласио колико је Уговора потписао, испред Владе са овом њемачком компанијом о заштити домаћих произвођача сезонског воћа и поврћа, тj сигурном пласману и опстанку домаће производње, кондиторске, месне индустрије и осталих произвођача хране?!

Није, јер није потписан ни један!

Зашто?!

Зато што је он само управник окупационе зоне и испуњава паклени план да останемо без хране и природних извора воде (то је већ завршено), да се униште сви домаћи произвођачи, у овој фази то мултинационалним компанијама доноси профит, а политичарима провизије, а онда смо готови без испаљеног метка!

Лидл Србија:

55 милиона € - инвестиција

16 продавница

1.500 запослених


23.000 лица аплицирало за посао


3.43 милиона € по продавници

93 запослена по продавници

15 незапослених лица је конкурисало на једно радно место!!


(Да ли треба боља илустрација о броју незапослених у Србији?!)

Под претпоставком да је за локалну продавницу потребно 30 хиљада €, онда је то замена за 114 продавница, ако локалне продавнице имају мин 5 запослених чланова породице онда је то 570 запослених!

Закључак је прост:

Долазак Лидла ће повећати пет пута незапосленост у сектору трговине робом широке потрошње и то у оном дијелу у којем смо најстабилнији- породични мали обрт и за живот неопходним намирницама, без икакве гаранције и уговорене обавезе домаћим произвођачима хране, воћа и поврћа!

Не би сада шпекулисао о количини производа из увоза (сјајан је примјер Шведска Икеа, они имају један србски производ у продавницама у Србији- оклагију, такође маркетишки представљена као стратешки партнер и пут у будућност), хипотетички без уговорених обавеза према домаћим произвођачима сви могу бити из увоза и то ће бити велики ударац за домаће произвођаче, узгајиваче и ни једна озбиљна Влада у свијету не би дозволила овакву либерализацију тржишта, нарочито што смо у процесу испуњавања ЕУ стандарда, услови отварања оваквог трговачког ланца су пропуштена идеална прилика за отварање неког новог преговарачког поглавља, али у моје име им хвала што се нису "досјетили".

Осим ових економских аспеката долазаг њемачког трговца храном, робом широке потрошње, производима које Србија има у изобиљу и међу најквалитетније у свијету, нама потомцима нацистичких заробљеника даје добар путоказ да без сопствене, породичне производње хране немамо велике шансе за опстанак!

Ако вам је за утјеху, не заборавите да трговином храном у Србији доминирају Хрвати!

Извори:

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/5/ekonomija/3167364/lidl-stigao-u-srbiju-vucic-na-otvaranju-logistickog-centra.html

https://www.danas.rs/ekonomija/srbija-je-u-tisini-prodala-izvorista/


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
https://www.gmail.com/imaksmax@gmail.comauthor-picАутор: Стево Мрђен   l     КонтактПрвих 20 година живота живео у Дрнишу, Далмација. Издаја српског народа, и Западних српских земаља, сели га у Београд.

Препознајући новинарске подвале и манипулације, у жељи да пркоси издајничким поступцима свих структура друштва, укључује се у рад портала "КМ Новине" као фото и видео сарадник - дописник из Београда.

Живи у Београду.

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

2 коментара:

  1. Још један "успех" колонијалне власти.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман15. јун 2018. 12:23

    Одлична анализа. Чак и јаки продајни ланци по Швајцарској пропадају - не могу да преживе долазак ватиканског штићеника, немачких пљачкашких, империјалистичких ''кућа''

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.