Вести:

петак, 1. јун 2018.

Деценијски рецепт Шиптара за избегавање одговорности: хапшење малолетника за напад у селу Новаке (ВИДЕО)

петак, 1. јун 2018. | КМ новине 0

Такозвана "Косовска полиција" привела је синоћ четири малолетне особе, осумњичене за упад у амбуланту у повратничком селу Новаке код Призрена.


Тзв "косовска полиција је привела три малолетне девојке и једног младића и навела је да је штета на амбуланти мала и да је запаљен део картотеке и неколико књига за регистрацију пацијената.

Међутим, реалност је потпуно другачија. Према речима медицинског техничара Бранимира Глигоријевића "ово је пети пут за последњих неколико година да локални Албанци обијају амбуланту, краду лекове, а овога пута су отишли још даље, запаливши комплетну здравствену документацију"!

Документација из Дома здравља у селу Новаке

Иначе, у овом селу као и другим селима у којима живе Срби у албанском окружењу пљачке су учестале а са цркве је украдено звоно. Карактеристично је за Албанце, нарочито од Другог светског рата до данас, да за све почињене злочине одговорне прогласе малолетна или лица ометена у развоју. На тај начин помажу апсолутно избегавање кажњавања за злочине над Србима нарочито што нарочито доказује чињенице да до данас ниједан Албанац није кажњен како за лакше преступе тако ни за најтежа кривична дела па ни убиства, киднаповања, прогоне.

Срби су из овог метохијског села прогнани 1999. а вратили су се 2003. године и данас ту живи тридесетак Срба.

Дан раније каменована је Здравствена амбуланта у Сувом Долу у Косовској Митровици. Напад ( а не инцидент како корумпирани медији покушавају да ублаже стање) се такође догодио ноћу.

Ипак, има напада до којих долази и дању као што се то догодило свештенику у селу Жач док се са породицом аутомобилом враћао кући. С обзиром да је свештеник видео и препознао нападаче, породицу Кељменди из овог села, тзв "косовска полиција" је била принуђена да приведе и једну одраслу особу у овом случају Албанца (34) Б. Кељмендија. Након тога је издала саопштење у коме каже да је после саслушања осумњичени пуштен на слободу а против њега није подигнута оптужница.

"Осумњичени Кељменди је са својим колегама кренуо на посао и оставио је возило испред куће и тако блокирао улицу и онемогућио свештеника да прође својим аутомобилом након чега га је свештеник вербално напао а осумњичени Кељменди је само рекао свештенику да продужи даље" стоји у саопштењу косовске полиције поводом овог догађаја.

А погледајте у видео прилогу како су се одвијали напади протеклих дана на Србе на Косову и Метохији, укључујући и напад на Србе у Старом Грацку:


  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽

Подсетимо да косовска полиција у Истоку до сада није решила ниједан случај напада на Србе и њихову имовину у последњих 15 година па онда не чуди ни овај сраман извештај о нападу на свештеника из Осојана, његову супругу и двоје мале деце.



http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине