Вести:

петак, 4. мај 2018.

Његошев маузолеј направљен да заувек раздвоји Црногорце од Срба

петак, 4. мај 2018. | КМ новине

„Кад сам питао свог оца: ‘Зашто то радиш за Црногорце?’, рекао ми је: ‘Да им дигнем националну самосвест, да знају да су они Црногорци"


Зла масонска замисао - српски владари су традиционално сахрањивани у храмовима и портама

„Свој последњи сусрет с угледним хрватским историчарем и политичаром (некадашњим хрватским емигрантом у САД) Матом Мештровићем, сином славног хрватског и југословенског вајара Ивана Мештровића, имао сам 5. априла ове године, у његовом приватном стану на Сребрњаку, репрезентативној улици/четврти на североистоку Загреба“, пише Дарко Худелист у ексклузивном тексту за нови број Недељника.

„И овај пут разговарали смо, претежним делом, о монументалном Његошевом маузолеју на Ловћену, подигнутом 1971. према идејној замисли и пројектима његовог оца Ивана Мештровића, а по наруџби владе, односно најужег политичко-партијског врха некадашње СР Црне Горе (тада још у саставу СФР Југославије)“, пише Худелист.

Худелист је 12 година истраживао контроверзе око подизања Његошевог маузолеја на Ловћену.

Пренео је шта му је Мате Мештровић рекао у том последњем разговору, и да је посебно нагласио: „Кад сам питао свог оца: ‘Зашто то радиш за Црногорце?’, рекао ми је: ‘Да им дигнем националну самосвест, да знају да су они Црногорци, да имају Његоша као симбол своје прошлости и независности, односно самобитности…’“


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине