петак, 4. мај 2018.

Вучић не престаје да најављује издају Косова и Метохије - пред мутавим новинарима

Колико Срба има у Србији, видимо... Али се поставља питање има ли и новинара у Србији или је један човек успео да читаву браншу стару два века стави "под своју шапу"?


Натпис добродошлице на постерима које су штампали његови људи на КиМ и трагови на постеру који показују искрену добродошлицу коју му жели народ на северу КиМ

Није проблем нити ново желети да се влада и контролишу медији али да се то са таквом лакоћом чини готово читавом браншом, просто је за неверовати.

Председник Србије Александар Вучић је на још једној од конференција за новинаре у низу, одговарао на питања новинара која ако и није наручио онда су напросто увежбана за све ово време.

У вези најава да би Британија, када дође на место председавајућег СБ УН, могла да тражи затворене седнице о КиМ или да њих не буде у садашњој форми, навео да неке земље из свог угла мисле да су посао завршиле.

  • Да, то знамо и то није ништа ново, проблем је што Вучић све време показује ванредну сервилност у беспоговорном извршавању свих жеља и налога које та Британија има у Србији. Чак је за владине саветнике унајмио и платио, народним парама, Тонија Блера са својим саветником који су били најактивнији промотери бомбардовања Србије.

У сваком случају, рекао је Вучић, од Русије очекује отворену подршку по том питању.

  • Од оне исте Русије коју је толико пута до сада на најпростији начин изругао, изневерио, злоупотребио. Од оне Русије којој не да дипломатски имунитет особљу хуманитарног центра у Нишу али су га НАТО војници, руку крвавих до лаката од убијених и прогнаних Срба, без проблема добили.

Како је оценио, Гутереш је показао да је заслужио да буде на челу УН својом непристрашношћу и одговорношћу и подвукао да је то важна вест јер је заиста осудио понашање косовске полиције и допринео разрешењу свега што се десило Косовској Митровици.

  • Било би добро да објасни начин на који је то Гутереш било шта решио. И да прецизира да ли је највећи проблем државе на чијем је челу осуда малтретирања једног државника али прећуткивање страдања целокупног народа на проблематичном простору? А што да не, да каже и да ли је Гутереш решио проблем пре или након тајног састанка Вучић - Тачи у Њујорку након чега је уследила фарса са Ђурићем?

Наша позиција није лака, али наставићемо да се боримо, нагалсио је Вучић.
- Пред нама је период од наредних неколко месеци који ће бити свакако одлучујући и биће тежак за нашу земљу и народ - упозорио је Вучић.

  • А шта је то уопште било лако од када је Вучић дошао на позицију да управља важним државним питањима? И да ли је било ко пре њега са толиком лакоћом трпео сва понижења и остајао поуздан партнер и извршитељ свих тих тешких налога Запада? Не сећамо се, чак се ни историја не сећа таквог случаја.

Како је рекао, очекује такође и велике и значајне притиске, истакао да ћемо покушати да дођемо до кромпромисног решења, али се, каже, плаши да "многи у свету као компромис виде оно што је њихова воља и одлука".

- На нама је да не доносимо одлуке на пречац, рекао је Вучић и додао да ћемо видети шта се српском народу нуди, да ћемо то сагледати и онда доносити одкуке важне за будућност нашег народа, свакако самостално - истакао је, као и до сада.


  • У ствари је ближе истини да је Вучић тај који притиска Запад да "понуди" нешто чиме би могао, како се п освему судећи нада, да прикрије издају коју је већ одавно испланирао. Наиме, још 2012. године је, на самом долаксу на власт, рекао да Србију очекују тешке и болне одлуке! Од тада је то једина политика коју ажурно и посвећено спроводи. Све што је урадио по питању Косова и Метохије било је болно и понижавајуће, истовремен и непотребно јер су аргументи на страни Србије! Али Вучић зна шта желе његове газде а то није народ коме се толико додворавао, претио му и о сопствено трошку нудио хладне сендвиче како би му био омогућен пут да га сахрани. Сада је у једној реченици сажео шта ће десити ак освоје одлуке оствари:

- Да ћемо бити много срећни, свакако нећемо - рекао је Вучић.

  • На све то новинари су климали главом, чврсто стегнутих усана да им не излети каква праведна реч и записивали све што је говорио. Ни један миг није упућен у правцу разоткривања и спречавања издаје и уништења државе и народа. То у Србији без имало стида себе зове новинарима. 

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању