четвртак, 12. април 2018.

НП ''Отаџбина'' Вучићу: да је Коцијанчић у праву о ''ЗСО'' пише на вашем сајту

Изјава Маје Коцијанчић да Заједница српских општина мора да буде формирана у складу са уставом самопроглашене републике Косово изазвала је чуђење код председника Републике Србије који каже: „А где то пише?“.

Дуг пут је пређен до сада








Пише, нажалост, на сајту Канцеларије за КиМ где се у оквиру Бриселског споразума говори о Заједници српских општина. Ту стоји да она треба да се формира у складу са законом и уставом самопроглашене републике Косово.

Заједницу чине, како је договорено у Бриселу, српски одборници, градоначелници, посланици бирани на основу закона и устава самопроглашене републике Косово. Сви су они положили и потписали заклетву на верност терористичкој и бандитској држави како је назива Александар Вучић. Плату примају од „терориста и бандита“.


Имајући све ово у виду таква ЗСО Србима није ни потребна. Елементарна је логика да одборници бирани по уставу самопроглашене републике Косово не могу да формирају институцију која би била у оквиру правног система Републике Србије. А ако није у правном систему Републике Србије онда Србима и не треба. Прича коју Александар Вучић продаје грађанима Србије да се може бити мало Ђорђе мало муслиман“, мало сепаратиста мало лојалиста можда може да прође у некадашњем ловишту Јосипа Броза Тита код Бугојна али код грађана Србије не може.

Бриселски споразум који је Александар Вучић потписао је супротан Резолуцији 1244 па је и то један од разлога зашто је руски заменик министра спољних послова Александар Грушко Марку Ђурићу приликом његове посете Москви јасно назначио: Решење статуса Косова мора бити строго у складу са Резолуцијом 1244 што у преводу значи да су Руси против свеобухватног мировног споразума са Приштном који Александар Вучић намерава да потпише.

Срби са Косова и Метохије од председника Републике Србије очекују стварна дела на поновном повратку Косова у састав Републике Србије а не јалова србовања којима обмањује јавност Србије. Ако стварно жели Заједницу српских општина мора да има српске представнике који су бирани на основу закона и Устава Републике Србије. Добиће их ако Скупштина Србије распише локалне изборе у својој јужној покрајини. Човек има утисак да би Председник пре дозволио да га уједе крокодил него да Скупштина Србије распише такве изборе.

Ако актуелна власт не признаје независно Косово мора да уклони садашњу чврсту гранцу између Косова и Метохије и централне Србије. Ако нема граница између Косова и Албаније зашто би је било између Косова и остатка Србије.



Косовска Митровица
12.04.2018. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању