Вести:

понедељак, 2. април 2018.

МИЛО ЂУКАНОВИЋ: Не смемо да дозволимо поништење црногорског признања тзв ''Косова''

понедељак, 2. април 2018. | КМ новине

Председнички кандидат ДПС Мило Ђукановић поручио је да ће опозиција, ако победи, поништити одлуку о признању Косова, али и санкције Русији.




Он је поручио да се то не сме десити и да се због тога и поново кандидовао за председника Црне Горе.

Он је политике противнике на конвенцији у Пљевљима оптужио да су спремни да "за шаку долара" продају државу и пониште њену независност, али да грађани Црне Горе треба одлучно да кажу не издаји националних интереса.

- Да пониште одлуке које смо донели. Поништили би одлуку о признању Косова, што је важно питање за регионалну стабилност. Поништили би одлуку о нашем путу ка Европској унији. Поништили би санкције Русији и јасно је да би довели у питање одлуку о независности. Они су спремни да за шаку долара продају Црну Гору. Зато на овим изборима треба да им кажемо не. Не издаји националних интереса - рекао је Ђукановић.


Мило Ђукановић трља руке пред Хашимом Тачијем

Лидер ДПС казао је да његова опција има императив победе у првом кругу председничких избора у 15. априла, због локалних избора који ће бити одржани у мају. Он је говорио и о искушењима с којима се Црна Гора сусретала претходних 20 година, преноси РТЦГ.

- Свим тим притисцима, укључујући и оне најскорије од октобра 2016. одупрли смо се једним одговором: Црна Гора жели да буде свој на своме. Исто као што је народ правилно бирао нас који смо се свим тим притисцима борили и изборили исто тако имамо константу са друге стране која се упорно бори против државе - рекао је Ђукановић.

Он је оценио да је улазак земље у НАТО прва станица ка коначном чланству у ЕУ.

- Чланство ни у НАТО ни у ЕУ није наш циљ сам по себи. Циљ сваке одговорне државне политике, јесте увећан животни стандард сваког грађанина. Дакле, оно што ми желимо јесте европски квалитет живота у Црној Гори - рекао је он.

До тога се, како је објаснио, долази познатим стазама уз промишљен избор стратешког пута будућности.

- Зато и на овим председничким изборима морамо да поновимо одлучно не. Одлучно не вазалству, одлучно не издајицама црногорских националних и државних интереса. Зато сам се и кандидовао на овим изборима. Верујући да као човек континуитета политике од '98. до данас имам посебну одговорност и према Црној Гори и према свима вама и другим људима истих политичких уверења, да наставимо заједно путем економског и демократског развоја Црне Горе - поручио је Ђукановић.




http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине