Вести:

петак, 16. март 2018.

Шпански премијер неће ни фото са Тачијем а селекција тзв ''републике Косово'' на утакмици у Крагујевцу!

петак, 16. март 2018. | КМ новине

Истовремено док премијер Шпаније одбија да присуствује самиту ЕУ - Западни Балкан јер не жели да се фотографише са Тачијем, такозвана "репрезентација" сепаратиста са Косова и Метохије долази у Крагујевац на утакмицу!

Фото: Илустрација






Шпански премијер Маријано Рахој неће присуствовати самиту Европска Унија - Западни Балкан идућег месеца јер на жели да се слика са тзв. "председником" шиптарских терориста, Хашимом Тачијем, пише шиптарски дневник "Коха" позивајући се на шпански "Ел Паис".
 
"Коха" преноси да је шпански дневник сазнао да Рахој не планира да иде на тај самит, јер не жели да се слика са Тачијем пошто би лидери сепаратиста у Каталонији то могли да искористе као аргумент у корист незавиности те шпанске покрајине.

Коха тврди да ће се Рахој састати са председник Савета ЕУ Доналдом Туском који ће пробати да га наговори да присуствује самиту.

Вест о одлуци шпанског премијера да не иде на самит ЕУ и Западног Балкана преноси и турски дневник на енглеском Туркиш телеграф.
 
Истовремено медији у Србији преносе вест да ће женска репрезентација такозване "републике Косово" учествовати на квалификационом турниру у Крагујевцу за Светско првенство јуниорки од 23. до 25. марта. 

"Олакшавајућа околност", иако такве не може бити у овом случају а посебно не после доследног става шпанског Премијера, наводно јесте то што ће се на захтев Рукометног савеза Србије турнир одржати - без националних симбола, што је одобрила Европска рукометна федерација (ЕХФ).

 
Извршни одбор ЕХФ-а истакао је да је Србија као домаћин све предузела како би турнир протекао у најбољем могућем реду, гарантована је безбедност свим учесницима, па је и проблем око уласка селекције Косова у Србију решен.



На турниру генерације 1998. учествоваће селекције Србије, Норвешке, Словачке које ће бити ускраћене за истицање својих националних симбола због једне лажне која то не може!



http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине