уторак, 20. март 2018.

Шиптари претукли Србина код Истока кога је ''Српска листа'' злоупотребила у самопромоцији! (ВИДЕО)

Након што је у Клини ухапшен повратник Србин, данас је претучен Благоје Зувић из Доњег Драгољевца код Истока у Метохији.

Благоје Зувић





Зувића су претукле комшије Албанци на улици, надомак његове куће, а мотив напада јесте "проблем око имовине" преносе блажу варијанту истине домаћи медији.

Наиме, Зувић је још један од Срба који су одлучили да се на своје имање врате и да наставе да живе на земљи која им вековима припада. Ово нарочито смета Шиптарима јер желе да сву српску земљу, а Зувићи имају 14 хектара обрадиве земље и хектар плаца разделе међу собом а да Срба више не буде на Косову и Метохији.

Осумњичени за напад је наводно ухапшен. Међутим, приметно је да све више расте талас насиља над Србима који су јединствени у ставу да је такво стање настало од 2013. године када је режим у Београду са шиптарским сепаратистима склопио Бриселски споразум. Тим чином прихваћени су сви шиптарски циљеви и почело се на силу против Срба са КиМ радити на њиховом остварењу. Ово су нарочито помогли политички јуришници Александра Вучића на терену који у том смеру не штеде средства, укидају сваку заштиту усмеравајући Србе на шиптарске институције у којима их уместо тога хапсе, као што је то био случај са недавним хапшењем Србина из Клине.

Шиптарски квази-министар, Далибор Јевтић, наводно задужен за повратак а из чијег се деловања може видети да је све време радио управо супротно не чинећи ништа да се Србима повратак и омогући, у овоме је нашао одличан изгвор за свој осмишљено спроведени неуспех.

Понављајући мантре о разлозима за нападе на Србе, Јевтић је још најавио и да он неће дозволити да насиље нанесе "несагледиве последице по повратак Срба" чиме је заправо најавио да ће се баш то и десити јер, као што смо рекли, смисао његовог рада и јесте да се на повратку баш ништа не учини што је потврдио у закључку саопштења овог илегалног шиптарског квази-министарства на чијем је челу:

ко се овако настави, 2018. година би могла бити лошија година када је у питању повратак у односу на претходну, што никако није добро".

Колико је на овоме до сада урадио јевтић и шиптарска сепаратстичка "влада", на жалост и несрећу, сведочи управо случај ове жртве! Наиме, претученом Благоју Зувићу прошле године као повратнику кућа је обновљена и предата 5. маја (петак), а демолирана 6. на 7. мај, свега два дана касније! Избијени су готово сви прозори а оштећен је чак и зид на улазним вратима!

Кућа Зувића након демолирања прошле године.



Па и пре тога, на самом почетку радова на обнови куће, шиптарски насилници су покушали да запале грађевински материјал а то исто десило се и другим повратницима (клик) у том селу. Такође, било је и неколико случаја подметања пожара у неколико наврата (клик)

Јевтић је тада у саопштењу за јавност навео да они настоје и настојаће да створе:

"Услове достојне за живот онима који су се на Косово вратили, и у томе нас неће нико спречити. Чин који се догодио синоћ је још једна опомена да неће бити лако да вратимо све које желе да се врате, што никако није добро". 

Међутим, за годину дана Зувића више нико није обишао и то је био јасан знак нападачима да су они запостављени и да нико не води бригу о њима. Сада, вођени том чињеницом, у покушају да преотму имање незаштићеном Зувићу, Шиптари су отишли корак даље у свом насиљу и претукли га!

Пре само неколико дана у сврху самопроције, медији на српском језику али на шиптарском буџету такозване "владе републике Косово" која их плаћа како би прикривали стварни положај Срба а промовисали шиптарске паралелне институције, и кој исе још усуђују да себе назову "светиоником ксовске котлине", објавили су видео прилог у коме му гласно сугеришу да промотивно помене "Српску листу". Такође, репортер наглашава да Зувић наводи како "безбедносних проблема нема". Погледајте видео Радио Гораждевца, медија на српском језику који промовише сепаратистичку "владу" злоупотребом несреће сопственог народа:

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽



Зувић је захвалан на помоћи као и многи Срби не схватајући да рашчићавање терена заправо представља само уклањање трагова шиптарског злочина и улепшавање терена за оправданост отимања Косова и Метохије у коју сврху су извршени сви злочини над Србима са КиМ укључујући, наравно, и Зувића.

Влада Србије је надлежност над безбедношћу Срба на делу своје територије, Косову и Метохији, препустила шиптарским сепаратистима и њиховим колабораторима попут Далибора Јевтића који и даље злоупотребљавају страдање српског народа како би што успешније омогућили да се отцепљење Косова и Метохије од Србије приведе крају.
 
Свака претходна година је подједнако лоша у резултатима јер се до сада на КиМ вратило тек 1% прогнаних Срба а свака нова година је лошија јер тај процес се блокира све дуже. Нема сумње да планирано, организовано и активно у томе учествује и Влада Србије која Јевтићу, представнику такозване "републике Косово", даје све више простора и све чешће га представља као званичника уместо да га због издаје изведе пред Суд. Уместо тога Срби су препуштени зловољи Шиптара који настављају неометано своју вековну традицију насиља над Србима.



http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању