Вести:

понедељак, 8. јануар 2018.

Пред дочек Божића у Косовској Митровици (ФОТО)

понедељак, 8. јануар 2018. | КМ новине 0

Припреме за дочек једног од највећих хришћанских празника одисале су искреном радошћу и код Срба на Косову и Метохији, који из дана у дан имају све мање разлога да се радују.







Нема дана на Косову и Метохији који не обележавају страдање, неправду и издају. То није "причање о једном те истом" већ немање другог о чему би се реално и искрено могло говорити, то је живот, свакодневница. Говорили о томе на глас или не, Срби са КиМ то свакако живе. Тако је и за Бадњи дан када разговори нису могли да протекну без помињања сурове реалности било озбиљним или шаљивим тоном.

Издаја је старија од овога света, Адам и Ева издали су Бога у Рају прекршивши Његове заповести. Ужас који су након тога осетили остаће вечита природа издаје која не мимоилази ни народе и државу. Србија, односно њени властодршци, у свом односу према Косову и Метохији продубили су универзалну димензију издаје. Али, од издаје старија је милост и љубав Божија коју човек осећа и којој се на концу свега, највише нада. Та нада данас лебди и над срединама где још увек живе Срба на КиМ који знају и верују да Бог своје не заборавља а што је добро не дозвољава да пропадне. У тој радости и они прослављају управо рођење Христово, Божић.

Делић те атмосфере на улицама Косовске Митровице, преносимо на фотографијама у наставку.


http://www.joetravel.rs/




















































































http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине