Вести:

недеља, 17. децембар 2017.

Начелница школске управе уништава српске школе јужно од Ибра!

недеља, 17. децембар 2017. | КМ новине 0

Безакоње које се свакодневно догађа у српским школама на Косову и Метохији, самовољом једне особе и њених сателита у српским енклавама, поприма ефекат епидемије.

Школа Петар Кочић у Сливову само је један од примера у каквим условима функционише просвета на Косову и Метохији јужно од Ибра / Фото: КМ Новине





Међуљудски односи запослених у школама никада нису били у лошијем стању.

Циљ политичко-мафијашког деловања је крајње политичке природе и страховито утиче на смањење квалитета наставе у српским школама на Косову и Метохији.


Образовање српске деце из српских енклава на Косову и Метохији, Министарство просвете Републике Србије поверило је само једној особи, која се бави искључиво политиком.

Овакве и сличне функције на Косову и Метохији препуштене су политичарима на одлучивање, док стручњаци који би помогли да квалитет наставе непрекидно расте, немо посматрају безакоње иза којег стоји држава.

Смена школских одбора и директора догађају се преко ноћи, а места наставника одређених предмета углавном добијају потенцијални бирачи, свршени и несвршени студенти. Тако је нпр. познато да у многим школама однедавно раде људи са минималним бројем наставних часова.

Спискови кандидата за Школске одборе формирају се на местима на којима се окупљају вође локалних политичких опција са сумњивим моралом и образовањем, и на тај начин кроје судбину српске деце на Косову и Метохији. Такви спискови шаљу се на "аминовиање" начелници Школске управе у Косовској Митровици, Јасмини Дедић.

Питање за све који се баве животом Срба на Косову и Метохији је: да ли овом, треутно најзначајнијом институцијом за Србе на Косову и Метохији, треба да управља особа, која се бави политиком и подржава сплетке локалних лидера са сумњивим образовањем?

Многи овакво стање повезују са намером Министарства просвете Републике Србије за изазивањем што веће пометње, како би се што лакше српски образовни систем "утопио" у тзв. "косовски образовни систем" албанских сепаратиста, и како би Србија прећутно препустила српске школе на управљање Албанцима.

Креатори оваквог стања у српским школама на Косову и Метохији налазе се у школској управи у Косовској Митровици, а сви заједно се налазе на списковима за лажне изборе албанских сепаратиста, као и на платним списковима њихових "институција"на којима је највише кандидата запослених у школама. 

Централизована школска управа која се налази у Косовској Митровици, одакле се однедавно управља свим школама на Косову и Метохији, тренутно служи појединцима, који желе да освоје апсолутну власт у општинама са српском већином.Начелница школске управе Јасмина Дедић и сама је учесница локалних квази-избора који су одржани и ове године на Косову и Метохији у оганизацији албанских епаратиста, као кандидат "Српске листе" за посланике у сепаратистичкој "скупштини" а добила је место одборника у оптинској "скупштини" Косовске Митровице по систему такозване "републике Косово".

jasminadedic
Јасмина Дедић

За овакво деловање начелница има подршку најближег рођака, Зорана Милојевића званог Зеља, који је десна рука Марка Ђурића, а они су највероватније ове године спречили њену смену коју је предложило Министарство просвете Републике Србије.

Министарство Просвете, Републике Србије прећуткује сваки апел да се било шта предузме и стане на пут овом безакоњу, због чега ће многи родитељи одлучити да своју децу пошаљу на школовање у Србији.

Многе школе данас немају основне услове за рад. У многим школама јужније од Ибра нема двољно огрева, али то одавно никога не занима.

Тачан податак, колико је косовско-метохијских школа у В.Д. стању, није познато, али се зна да је тај број највећи од 1999. године, а исто тако се зна да је квалитет образовања на најнижем нивоу икада.

На тај начин се јасно указује (нерегуларно) новопостављеним руководиоцима да је смена непослушних неминовна, а В.Д. стање помаже да о смени одлучују они који су у тесној спрези са начелницом школске управе.

Имена људи који координишу у постављању нових школских руководстава су позната свима, али њихова имена не фигурирају у званичној документацији школске управе, што показује да се ради о мафијашкој делатности врха Школске управе у Косовској Митровици.
Постављање В.Д. директора и избор наставника поверен је локалним сателитима који претендују да освоје општинску власт, а заузврат помажу начелници Јасмини Дедић да оствари свој политички циљ, тј. освајање довољног броја гласова за прелазак у виши политички ранг.

Канцеларија за Косово и Метохију својим ћутањем и нечињењем подржава овакво стање у српским школама на Косову и Метохији, јер на тај начин манипулишу запосленима у школама, све због гласања на квази-изборима.

Многи случајеви безакоња свој епилог ће добити на суду, али нажалост до тада ће врата многих школа бити "украшена" катанцима.


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: Косово-Метохија.ком    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине