Вести:

Thursday, December 14, 2017

Зоран Влашковић - Сензационално: Од последица уранијумског зрачења на Космету умрло 348 италијанских војника!

Thursday, December 14, 2017 | КМ новине 0

Италијанска новинска агенција АНСА објавила је (13. децембра 2017.г. среда) да је до сада 348 италијанских војника који су били у мировној мисији на Косову и Метохији умрло од последица урранијумског зрачења (тровања).


  • Оболели италијански војници су преминули од разних облика малигних болести а италијански парламент је још пре пар година формирао посебну комисију која је непобитно утврдила да је смрт код војника наступила од разних малигних болести, леукемије, Хоџкиновог синдрома и разних малигних тумора, не наводећи стриктно да је њихов боравак на Космету био кључљан од уранијумског тровања.

Ево и званичног текста АНСЕ, које су пренели апсолутно сви италијански медији.

Пише: Зоран ВлашковићANSA.it
·         Lazio
·         Uranio: Osservatorio, ancora un decesso
Uranio: Osservatorio, ancora un decesso
Vittima numero 348, era stato impiegato in missione in Kosovo
© ANSA
Redazione ANSAROMA13 dicembre 201714:55NEWS
(ANSA) - ROMA, 13 DIC - Leonardo Bucoliero, militare romano cinquantenne impiegato nel servizio scorte al Quirinale, è la vittima numero 348 dell'esposizione all'uranio impoverito. Lo sostiene Domenico Leggiero, dell'Osservatorio militare.
    "Tumore alla testa - spiega Leggiero - la sentenza che in due anni l'ha portato via. Bucoliero, morto lo scorso 8 dicembre, era stato in missione per un anno nei Balcani, in Kosovo. Ogni nesso tra malattia ed esposizione ad uranio impoverito gli è stato negato dal ministero della Difesa".
    "Anche Bucoliero - prosegue - si è affidato all'avvocato Angelo Fiore Tartaglia per ottenere giustizia e riconoscimento dei suoi diritti, non tanto per lui ma per i giovani figli e la moglie. Dalle analisi nanodiagnostiche svolte sui campioni del suo tumore è emersa la presenza di numerosi metalli pesanti la cui dimensione e forma non lasciano scampo: effetto del munizionamento all'uranio impoverito"
 

На КиМ 112 места гађано осиромашеним уранијумом, према тврдњама НАТО пакта.


Превод  текста на  српски језик


Жртва број 348, био је запослен у мисији на Косову
13. 12. 2013. (АНСА) - РИМ, 13. ДЕЦЕМБАР

Леонардо Буколиеро, педесетогодишњи римски војник који је запослен као телохранитељ у служби Куиринале, је број 348 жртве изложености осиромашеном уранијуму. Ово тврди Доменико Леђиеро из Војне опсерваторије.

Италијански војник на КиМ
“Канцер главе - објашњава Леђиеро - дијагноза која га је одвела за две године. Буколиеро, који је умро 8. децембра, био је на мисији годину дана на Балкану, на Косову. Министарство одбране је одбацило сваку везу између болести и изложености осиромашеном уранијуму “.

“Чак и Буколиеро - наставља - ослањао се на адвоката Анђело Фиоре Тарталије да би добио правду и признање његових права, не толико за њега, већ за своје младе синове и његову супругу. Нанодијагностичке анализе које су спроведене на узорцима његовог тумора показале су присуство бројних тешких метала чија величина и облик не остављају никакав излаз: ефекат осиромашене муниције уранијума“.


Истина о уранијумским бомбама

Северноатланска алијанса, ''НАТО'' званично је признала да је у бомбардовању 1999. године изручила 31.000 уранијумских пројектила (10 тона). Руски извори говоре о 90.000, а српски о 50.000 уранијумских пројектила.

Италијански војници распоређени на чак 51 место.
На званичној мапа-карти НАТО-а на Косову и Метохији је равно 112 локација на којима су гађани циљеви са осиромашеним уранијумом. Највише пројектила са осиромашеним уранијумом изручено је у Метохији и то западно од пута Пећ – Ђаковица - Призрен. Више од 15 локација погођених, са осиромашеним уранијумом се налази на путу Ђаковица – Зрзе, затим на релацији Дечане – Рзнић - Прилеп- Јуник (више од 10 локација).

Већи број локација са изрученим пројектилима налази се северно од Драгаша, онда десно од пута Призрен - Врбничко језеро. Више локација са пројектилима осиромашеног уранијума је испаљено југоисточно од Урошевца као и неколико локација јужно од Подујева, али и у скоро свим другим деловима Косова и Метохије.
НАТО и данас убија на Косову и Метохији! На испитивању уранијумског зрачења на КиМ су радили: стручњаци Међународне агенције за атомску енергију, екипе УН за амбијент, Краљевско друштво из Лондона за атомску енергију, Шведски институт за заштиту од радијације, екипе УНМИК-а, Кфора као и једна посебна истражна комисија Уједињених Нација која је обављала испитивања само на 11 локација, као и стручњаци Светске здравствене организације и други.

Све истражне екипе, после обављених резултата и испитивања радиоактивног зрачења, где су изручени пројектили са осиромашеним уранијумом, донеле су изричиту препоруку да се та места морају заштитити од уласка цивила и стоке у њима због енормног уранијумског зрачења. 


Међутим, до данас ништа од тога није испоштовано. Присуство уранијумског зрачења откривено је у земљи, води, ваздуху, вегетацији, а у мноштво случајевима и у узорцима крављег млека па је уранијум поодавно ушао у ланац исхране људи и стоке на Косову. У последњих десет и више година, највише у Метохији, у сваком стаду оваца, коза, свиња или крава било је на десетине случајева рађања деформисаних младунаца ових животиња.http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

author-pic Аутор: Зоран Влашковић

Дугогодишњи је новинар листа "Јединство" који се до 1999. године штампао у Приштини. Вишеструки је добитник награде матичног листа за најбољег новинара године. Аутор је три књиге о Косову и Метохији.

Први је обишао караулу Кошаре после окупације КиМ од стране НАТО-а, први фотографисао немачке војнике окупаторских снага на бункерима из Другог светског рата које су такође Немци саградили на северу КиМ. Данас је сарадник многих гласила у Србији али и широм света где се издају листови на српском језику.

Рођен је и живи у Косовској Митровици.

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.