Вести:

недеља, 5. новембар 2017.

Градоначелник Новог Брда не може ни своје краве да сачува а не народ

недеља, 5. новембар 2017. | КМ новине 0

Градоначелник Новог Брда не може ни своје краве да сачува а не народ Када на светској сцени једна апсолутно небитна и ни мало утицајна држава може да заљуља темеље неке друге "државе" онда са том другом нешто много није у реду.

#Svetislav, #Ivanović, #Novo, #Brdo, #Kradja, #Krava, #Gradonačelnik, #Seljonačelnik,
Светослав Ивановић


У то су се управо уверили косовски сепаратисти када је Суринам послао писмо Влади у Београду да повлачи признање окупиране покрајине Републике Србије под контролом НАТО-а а на којој су албански сепаратисти прогласили своју квази-државу. Ништа није помогла чињеница да Америка, до недавно најмоћнија светска сила, безрезервно подржава сепаратисте са Косова и Метохије. Док је међу Србима таква одлука схваћена као "победа" али ипак и као сасвим природна, међу Албанцима на Косову и Метохији изазвала је потрес који се данима не смирује.

Узимајући ово у обзир тешко се може разумети припадник српског народа који свесрдно помаже баш ту квази-творевину шиптарских сепаратиста и то на штету своје државе, Србије. Неколицина људи под контролом Владе из Београда, а у оквиру "Српске листе", прихватила је да буде део кола које би да "расплете" колевку српске државности и од ње саплете корпу за неке нове "птиће" из кукавичјег гнезда, и те како жутокљунце.

Међу тим људима истиче се такозвани "градоначелник"* Новог Брда, Светислав Ивановић. Не само што је агилан у оснивању и функционисању ове "општине" по систему тзв "републике Косово", већ је и један од најактивнијих чинилаца из српских редова у стварању "војске Косова" убеђивањем Срба да узму учешће и дају легитимитет овој трансформисаној терористичкој организацији у коју између осталог и сам полаже наду у већу безбедност.

Прочитај: Вучићев човек, повереник СНС-а, на заклетви ''војске Косова''

Овај циркус од сарадње са сепаратистима којима сваки ветар може да одува оно што сматрају "новом државом" (иако им сада дува у леђа) ипак из дана у дан постаје све комичнији. Тако је Ивановић пре само пет дана примио у госте такозваног "министра унутрашњих послова" сепаратиста са Косова и Метохије Фљамура Сефаја. О овом састанку на сајту општине Ново Брдо по систему тзв "републике Косово" између осталог пише:

"На састанку је било речи о безбедоносној ситуацији у општини Ново Брдо као и о економском развоју општине. Градоначелник г. Ивановић се захвалио г. Сефају на драгоценом времену које је издвојио за посету општини Ново Брдо и истакао да је министер упознат о свим детаљима безбедоносне ситуације у општини Ново Брдо".

"Очекујем да ће наша добра сарадња допринети напредку безбедности свих грађана који живе на територији општине Ново Брдо као и њихове имовине"
рекао је г. Ивановић.

Шта би живот саткан од апсурда био ако не сами апсурд. Тако се, на крају, и овај састанак "на високом нивоу" претворио управо у то. Уместо да допринесе "напредку" у коначном исходу је уназадио и то, ни мање ни више него самог Светислава Ивановића. Није помогло то што је он председник општине Ново Брдо по систему републике Србије али ни то што је истовремено и "градоначелник" те исте општине по систему албанских епаратиста. Не помаже ни што је повереник СНС-а за ову општину па ни чланство у "Српској листи"...


Како јавља портал косово-метохија.ком неколико дана након састанка са "министрем унутрашњих послова тзв републике Косово", Светиславу Ивановићу разбојници су у дворишту недалеко од куће обили шталу. Што би оснивач његове странке рекао "Краве одрасле, осамосталиле се... и отишле својим путем". И то две.

#Svetislav, #Ivanović, #Novo, #Brdo, #Kradja, #Krava, #Gradonačelnik, #Seljonačelnik,

Крађе су у овом крају јако учестале јер је безбедност на најнижем могућем нивоу. Наравно, са циљем да преостали Срби поклекну будући незаштићени а окружени хордама шиптарских пљачкаша који једини уживају заштиту, и то - представника закона. На то је јасно указало хапшење командира локалне полицијске станице које је уследило дан након најављене акције за спречавање крађа стоке и имовине, и његово задржавање у притвору. Тако су гласине о спрези организоване мреже криминалаца са тзв "косовском полицијом" које снабдевају локалне месаре илегалним путем, непобитно потврђене. Ипак, они који су од овога до сада имали највише штете ни сада неће имати никакве користи. Сиромашно становништво овог краја остаће то што је и до сада било - у незавидном положају и без икакве заштите.

Много је претпоставки о узроцима који су довели до ове крађе. Од оних да то треба повезати са посетом тзв "министра унутрашњих послова" сепаратистичке "владе" па до жеље да се конкретно покаже како је криминал једина организована активност која је на простору Косова и Метохије успела да се развије и надвлада све остале због чега јој се не вреди и не треба супростављати.

Претпоставке без доказа којима би биле поткрепљене и не значе много али оно што може да се потврди јесте да пројекат од националног значаја, како представници Владе Србије воле да назову "Српску листу", представља једино пројекат националне катастрофе.


На свим водећим позицијама доведени су људи без имало националне свести, са жељом да се дочепају власти ради задовољења личне сујете и амбиција.

Таквима је управо време опште отпадије и незапамћене издаје која се на Косову и Метохији спроводи, омогућило да дођу на места која нико иоле поштен и очуване савести није желео. Па и када не би било материјалног интереса који их води, они ничим другим не би могли да се истакну. Јер, како ће неко ко је двоструко на челу једне општине а није могао да сачува ни своје две краве у дворшту, моћи да одбрани било какав интерес српског народа?

И поред свега они не би били толики проблем да их плански и циљано на та места нису довели управо представници српског режима чија је политика усмерена ка "решавању проблема" Косова и Метохије. Како ће се тај проблем решити, када се све ове околноси узму у обзир, јесте оно што је крајње узнемирујуће и што тера и преостале Србе да напусте имања на којима су и под највећим притисцима шиптарских зликоваца генерацијама опстајали.


* Градоначелник - је увек челни човек општине по систему тзв "републике Косово".


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине