Вести:

понедељак, 27. новембар 2017.

Обустављена истрага против генерала Живановића за злочине над Албанцима

понедељак, 27. новембар 2017. | КМ новине 0

Обустављена истрага против генерала Живановића за злочине над Албанцима Због наводног ратног злочина над Албанцима у косовским селима Ћушка (родно место Агима Чекуа), Пављан, Љубенић и Захач, 1999. године у току је поновљено суђење припадницима формације познате као "Шакали".

Генерал Драган Живановић, још један од непобеђених српских генерала коме је то једина кривица пред НАТО агресором.






Тужилаштво за ратне злочине обуставило је истрагу против бившег команданта 125. моторизоване бригаде генерала Драгана Живановића, покренуту 2014. године због наводних сумњи да је извршио ратни злочин на Косову и Метохији, потврдио је Танјугу Живановићев адвокат Ђуро Чепић, преноси Танјуг.

Истрага је обустављена јер нема доказа да је извршио кривично дело за које се теретио наредбом о спровођењу истраге, односно да је непредузимањем мера извршио ратни злочин у косовским селима Ћушка (родно место Агима Чекуа), Пављан, Љубенић и Захач, 1999. године.

Прву првостепену пресуду у том случају којом је девет оптужених било осуђено на укупно106 година затвора Апелациони суд укинуо и наложио да се суђење понови.

Оптужени се сада бране са слободе.

Наредбом о спровођењу истраге генерал Живановић се теретио да је знао да ће припадници јединице 177. Војно-територијалног одреда Пећ, извршавајући наредбу и борбене задатке његове команде за претрес и чишћење од албанских терориста села Љубенић, Пављан, Ћушка и Захач, бити у прилици да почине неке од злочина.

У манаиру сатанизовања Срба борцима су приписана најгора злодела као што су напади цивилно становништво албанске националности, убиства цивила, тешка телесна повређивања, расељавање и уништавање имовине у великим размерама. Као што видимо нема доказа за многа од тих злодела ни да су почињена како је наведено док за евидентни геноцид над Србима још увек нема оптужница против Албанаца а још мање НАТО пакта под чијим патронатом је геноцид спроведен.



Ипак, надређени оптуженог генерала Живановића Топлица Миладиновић, Милојко Николић и Дејан Булатовић осуђени су у врло сумњивим процесима на максималне затворске казне од 20 година за ратне злочине на територији пећке општине.

Милојко Николић је летос преминуо у Београду, а Булатовићу је због лошег здравља суђење раздвојено.

Наводно, а према непровереним подацима изузев сумњивих изјава "сведка", у поменутим селима извршена су масовна убиства наочиглед присутних жена и деце.

Ова села била су легла шиптарских терориста одакле су полазили у масовне злочине против српског цивилног становништва, регуларних јединица полиције и војске, починили многа киднаповања чији се траг завшрава у Жутој кући али упркос свему, оптужених Албанаца за злочине над Србима нема.


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине