Вести:

субота, 7. октобар 2017.

Данас сам почистио своју улицу од најгорег ђубрета

субота, 7. октобар 2017. | КМ новине 0

Ови из "Српске листе" окачили своје плакате по дрвећу, зидовима, бандерама, стубовима... Свему што је могло да послужи за то.

Фото: Илустрација, КМ Новине


















Пише: Иван Максимовић



Многи би урадили исто, али се боје или за себе или за посао. Ја не радим, а и нисам неки човек па немам за шта да страхујем. Са задовољством сам посклањао све плакате али, осим за дечка који им се пришљамчио (домаћи израз за полтронски прилепак) нисам очекивао отпор. Неки су кочили колима, гледали ко то и шта ради, имао сам утисак да им се то није допало. Ипак, нису стали, можда раде негде или су неки бољи људи, не знам...

Углавном, једна комшиница чији нас кучићи баш воле и често су код нас, пружила је најактивнији отпор. Сва у чуду и видно узнемирена почела је малтене да виче уз оне идиотксе празне фразе "знате ли Ви шта је демократија"?

Вероватно мисли на оно када полусвет из "Српске листе сепаратиста" дође да вас поткупи или уцени па се ви понашате "демократски" у складу са њиховим пепорукама. На крају, вичући замном јер сам наставио даље с обзиром да се нисам ту нашао због ње нити ми је она била уопште битна, добацила је како је то њена земља колико и моја и како она и они из тзв "Српске" имају право на избор хоће ли или не на сепаратистичке изборе... Окренуо сам се и одговорио јој да то уопште није тачно јер онај ко се одрекао Косова као српске земље и ко је спреман да га поклони Шиптарима, тај се одрекао свог права да то буде његова земља и он као такав нема ни право да о њему одлучује!

Остали су углавном ћутали, неки се смешкали, неки одобравали климањем главе па и оштрим, кратким, коментарима.

Било је и коментара како ја као новинар не треба да будем пристрасан... Да постоји непристрасно новинарство у Србији, ја који сам се образовао да будем вајар, не бих се њиме ни бавио него би то радили они чији је то посао. Али управо због поданичког односа у новинарству, ја сам био принуђен да се самостално покренем, има томе већ више година. То је још једна од оних социолошких заблуда која нема никаквог основа у моменту када се издаје земља. Ко такве ставове следи, чини тиху издају или саучествује у њој.

Е сад, видећемо хоће ли или не да "неко" узврати на начин на који пролазе сви који се супротставе, гле случаја, баш издаји Косова и Метохије али ван "Српске листе" (њиховим члановима никада није изгорео ауто нити им се било шта друго десило). Мој ауто је паркиран напољу јер и немам гаражу, друго не знам шта би још могло да се деси...

У сваком случају ја сам своје обавио негде између 12.00ч и 13.00ч, у сред бела дана буквално јер сам и хтео да се види ко је то учинио.



http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html


https://www.gmail.com/imaksmax@gmail.comauthor-picАутор: Иван Максимовић   l     Контакт


Одмах по завшретку студија почиње да ради као новинар, што постаје његово основно занимање, па тако његове фотографије и текстови бивају објављивани у свим водећим српским медијима.

По нападу Шиптара на север КиМ и подизању барикада, поново се самостално активира покривајући оне теме које су медији представљали лажно или их скривали. Постаје једини новинар на Косову и Метохији који отворено критикује државну власт и њену велеиздају почињену Бриселским споразумом.

Рођен је и живи на Косову и Метохији.


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине