Вести:

уторак, 10. октобар 2017.

После Вебера, Вучић између Езопа и Сервантеса

уторак, 10. октобар 2017. | КМ новине 0

"Шта да чиним? Молба је од Краља, а писмо је динамит чија би експлозија могла да уздрма темеље Европске уније."

Илустрација: КМ Новине 2017


  • Вучић: "Шпанија нас је замолила да сада не шаљемо писмо Европској комисији, али нећемо одустати". (fakti.org, Октобар, 9.2017.)
  • "Бриселски Кипранин Стилијанидис индиректно саветује Србији да се мане упоређивања Косова и Каталоније."(fakti.org, Октобар, 9.2017.)

"Зове ме , јутрос рано, Његова Екселенција, Краљ Шпаније (мој пријатељ) с молбом да не отварам коверту у којој је писмо Европској комисији, јер би садржај мог писма додатно искомпликовао позицију Шпанске Краљевине.


Шта да чиним? Молба је од Краља, а писмо је динамит чија би експлозија могла да уздрма темеље Европске уније.

Зовем хитно Ану Брнабић, председницу и, члана мог поштанског савета, и наређујем да избаци писмо из торбе са дипломатском поштом, што сам јој наредио да носи у Брисел. 'Зашто господине Председниче', пита она. Рекох избаци писмо. Послаћемо им писмо извињења и објаснити да је писмо погрешно адресирано на Европску комисију уместо на моје бираче. 'ОК Председниче', рече ми она и додаде: 'господине Председниче, Стијанидис из Брисела вам поручује да се манете Каталоније, јер она је Шпански проблем, а ми смо на перспективном путу према ЕУ, а Косово је, и онако, специфичан случај, специфичан случај..."

Овај интервју Вучић није дао никоме, па ни Пинку, ни Марићу, а звучи, признаћете, као да сте то негде чули. Не знам, поштовани Народе, да ли сте ви, као и ја забринути за здравље особе, која је, мимо наше воље, наш Председник. Стичем утисак да га је захватила нека врста морске болести, од које не повраћа он, него ми који га слушамо. Ова морска болест код њега се манифестује опасним бркањем лажи и стварности и вероватно je узрокована веома дугим лежањем на палуби брода Монерон и непрестаним читањем Езопа, Вебера и Сервантеса.
Знате како се каже: побркало му се у глави што доводи до оштре форме шарлатанства.


Живела Србија!!!

Име аутора
познато редакцији



http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине