Вести:

Sunday, September 24, 2017

НП ''Oтаџбина'': Вучић потврдио наше констатације да је унутрашњи дијалог шарена лажа

Sunday, September 24, 2017 | КМ новине 0

Изјава председника Републике Србије у Генералној скупштини Савета безбедности УН у Њујорку да је Србија спремна на тешке компромисе око Косова и Метохије потврђује констатацију Народног покрета „Отаџбина“ да је унутарсрпски дијлог само обична шарена-лажа, политички декор и замајавање сопственог народа.

Јер како може Александар Вучић да прича о тешком компромису када унутарсрпски дијалог још увек није ни започео а он већ говори о тешком компромису што значи да је он сам већ донео одлуку.

Обећање да ће Србија пристати на тешке компромисе није уобичајена процедура током преговора. Јер у пракси се никада унапред не открива граница до које један од преговарача треба да иде. Ова изјава треба пре свега да задовољи његове западне менторе који су га довели на власт и покаже да се он и даље држи договорених обавеза а оне гласе да ће се Србија одрећи Косова и Метохије зарад европских интеграција.

Познаваоци прилика око Косова говоре да је Могеринијева већ припремила текст свеобухватног мировног споразума између Србије и њене јужне покрајине којим практично Србија напушта овај простор чиме у суштини сама крши Резлолуцију 1244 СБ у којој стоји да је Косово и Метохија део Републике Србије.

Једина утеха за грађане Србије јесете да је председник одржао свој говор у празној сали Генералне скупштине па је било мало оних који су могли да га чују. Међутим, та празна сала демантује самог председника о повећаном угледу њега и саме Србије који је настао после његовог доласка на власт. Јер, ако ништа друго, издајници у свету нису много на цени па их чак не цене ни они за које издају.

Оно што радује све Србе са Косова и Метохије јесу најновије анкете које говоре да 70% грађана Србије, ако би морало да бира између КиМ и ЕУ, одлучило би се за Косово и Метохију. Петнаест посто грађана не зна како би гласало, а петнаест посто грађана пре бира ЕУ. У тих 15% свакако би били Александар Вучић и Ивица Дачић. Зато ако Александар Вучић жели да чује мишљење народа није му потребан никакав унутарсрпски дијалог, него референдум о томе да се грађани Србије јавно изјасне да ли су за Косово и Метохију или ЕУ. Референдум би морао да буде поштен, транспарентан, уз равномерну заступљеност у медијима како оних који су за Косово тако оних који су за Европску унију. Најмање на шта би тај референдум требао да личи јесу досадашњи Вучићеви намештени избори где би он политичким спиновањем, инжињерингом и крађом направио да резултат буде супротан, где би само 15% било за Косово и Метохију а 70% за ЕУ.

Како год било, расположење грађана Србије да зарад европских интеграција не желе да изгубе Косово и Метохију мора се узети у обзир. Јер онај ко не слуша ветар слушаће олују.

Косовска Митровица
24.09.2017. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.