Вести:

понедељак, 18. септембар 2017.

Почело суђење у монтираном процесу против прогнаног Митровића

понедељак, 18. септембар 2017. | КМ новине 0

Органи сепаратистичких структура у Приштини су пред својим тзв "Специјалним тужилаштвом" започели истрагу против Богдана Митровића из Сопине, ухапшеног у Сувој Реци после Литургије када је као повратник обилазио своје имање.

Хапшење Митровића (74)







Митровића је комшија Албанац Ђељадин Садикај, који му је узурпирао имање, оптужио да за ратни злочин. Митровићев адвокат Дејан Васић пренео је медијима да је Садикај поновио оптужбе да је Митровић у априлу 1999. године наводно са још неким припадницима паравојних формација, протерао њега и његову породицу из куће и починио "још нека дела".

Васић је указао да је Садикај на кључно питање - због чега је чекао оволико дуго да оптужи Митровића, одговорио "да наводно није имао поверење у косовско правосуђе, да му је мисија Еулекс деловала бледо и да је сматрао да они не могу да реше тај предмет".

"У данашњој изјави сведок је био прилично неконзинстентан. По њему Митровић је у неким моментима имао маску на глави, у другим није. Видео га је, па га није видео итд", каже Васић.

Наредних дана у Тужилаштву ће бити испитивани други сведоци.

Богдану Митровићу је суд у Призрену одредио 30 дана истражног притвора. Налази се у затвору Грдовац код Подујева.

На ово застрашивање Срба који имају жељу и намеру да се врате на своја имања, нико није адекватно одговорио чиме се таква политика подржава и од сепаратистичких органа, што је и очекивано, али и од Владе Србије, односно Канцеларије за КиМ, као и од српских медија укључујући и водећу националну телвизију РТС.

Та телевизија је у својим првим извештајима навела да је "Митровића оптужио његов комшија" али изоставила чињеницу да је комшија узурпирао имање породице Митровић, чиме се оптужба пренела на сасвим други терен алудирајући на могућност постојања кривице код оптуженог уместо јасног истицања незаконитих радњи предузетих против једне од српских продоица жељне поватка на своје имање.


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине