Вести:

субота, 26. август 2017.

Трагање за несталима само у политичке сврхе

субота, 26. август 2017. | КМ новине 0

Ископавања у циљу потраге за масовним гробницама, која су косовски Шиптари планирали за данас, одложена су.

Ископавање лажне гробнице у Косовској Митровици фебруара ове године. Фото: Зоран Влашковић




Како про-шиптарске агенције са Косова и Метохије јављају, ископавања на локацији у Сувом Долу крај Косовске Митровице, која су косовски Шиптари планирали да отпочну јуче, одложена су. Таква одлука је донета услед околности да се локација налази у непосредној близини куће недавно преминулог Бајрама Реџепија,  иначе некадашњег такозваног "премијера" при нелегалном систему шиптарских сепаратиста.

Нема сумње да се и овај пут ради о политичком потезу јер су на овом месту већ три пута обављана ископавања и, као на локацији Рудница за коју многи тврде да је лажна, исфабрикована гробница без лешева а из које су извучени сумњиви "остаци" са места на коме се деценијама већ налази локално гробље животиња, и за локацију у Сувом Долу се не зна тачно шта ни када је пронађено, ако јесте. Када би постојала сазнања о локацијама на којима су закопани Шиптари, она би одмах била откривена али је очигледно реч о фабриковању истине са циљем да се Срби оптуже и окриве за све што је икако могуће.

Хашим Тачи
Да се све ради промишљено и са циљем прибављања политичких поена, доказали су и представници породица несталих косовских Шиптара који су јавно изнели свој став да не верују Хашиму Тачију да ће ишта учинити јер је већ 20 година у позицији да нешто уради а резултата нема. Исто се може рећи и за српску страну на којој се као представник јавља Вељко Одаловић, некадашњи СПС кадар са централног Косова који је, попут Хашима Тачија у терористичким формацијама, имао сазнања из прве руке о почињеним злочинима. Осим политичког ископавања локације у Рудници, која се за јавност одиграла на дан када је на северу осова и Метохије Србима наметнута шиптарска "царина", уз сагласност београдског режима који је то потписао у Бриселу, слично се десило и у самој Косовској Митровици. Како би појачали набој мржње која према Србима постоји, на иницијативу Запада, косовски Шиптари су обавили ископавања код самог мосту у граду а у тренутку када су, такође према Бриселском споразуму, успели да се пробију у северни део града. И та локација показала се као производ лажне инфомације. Чињеница да се жртве порекла косовских Шиптара фабрикују а српске се затиру, указује на сарадњу оних у чијој је надлежности откривање истине.

А истина не одговара ни Шиптариам ни Западу јер гробнице у којима су масовно закопавани лешеви углавном се налазе на територији коју су под контролом држали шиптарски терористи "УЋК" а у којима се налазе остаци Срба. Више него очигледан доказ јесте гробница у селу Жиливоде код Обилића коју је ЕУЛЕКС намеравао да откопа али је онда на сумњив начин изазван пожар после чега се у јавност изашло са саопштењем да су ископавања онемогућена! У тој гробници, према општим сазнањима надлежних организација, налазе се тела киднапованих и убијених рудара са копа Белаћевац, углавном Срба.


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине