Вести:

недеља, 27. август 2017.

НП ''Отаџбина'': тзв Српска Листа на КиМ није од националне важности већ пропасти

недеља, 27. август 2017. | КМ новине 0

Изјава Марка Ђурића да је „Српска листа“ пројекат од националног значаја је само још једна у низу превара и обмана овог политичког јуноше.










Тзв. Српска листа је политичка странка створена да своју делатност обавља у оквиру сепаратистичке власти у Приштини, што у суштини значи да она признаје независност Косова и Метохије. Ово тим пре, јер политички делује у складу са уставом и законима самопроглашене републике Косово. Марко Ђурић још каже да Срби не треба да се деле него да сви делују у оквиру „Српске листе“ што значи да сви Срби на Косову и Метохији треба да приступе колективној издаји.

У претходних пет година, или тачније за време Вучићеве власти, под окриљем тзв. Српске листе над Србима на северу Косова и Метохије врши се страховито насиље које се огледа у бацању бомби, паљењу возила, избацивању са посла, шиканирању све са жељом да се дисциплинују политички неподобни Срби. Тешко је рећи, али је истинито, да је за ово време Србима много веће зло наносио Вучићев диктаторски режим него сепаратистичка власт из Приштине. Зато овај позив за јединство значи да и жртве насиља и насилници треба да буду сви у истој колони која се своди на одрицање од Косова и Метохије.

„Српска листа“ као политичка странка води активне преговоре са Рамушем Харадинајем о формирању сепаратистичке владе. Без имало стида, срама, гриже савести они са човеком који је вршио најгоре злочине над Србима желе да врше власт јер је то наводно у српском интересу због већег броја министарских места, како сами кажу. Оваква похлепа, алавост, грамзивост прелази све границе пристојности. Диктаторски режим Александра Вучића умало направи дипломатски скандал са Француском која је Рамуша Харадинаја пустила из затвора а сада му тај исти Рамуш нимало не смета да буде део његове владе.

Сигурно је да ниједан политички корак тзв. Српска листа не чини без одобрења Александра Вучића који ових дана позива Србе на унутарсрпски дијалог о Косову и Метохији. Начин на који се одвија тај дијалог је поприлично чудан јер који год се политички став не допадне Александру Вучићу он се на њега обруши. Када је Санда Рашковић-Ивић председница посланичке групе „За спас Србије“ у Скупштини Србије изнела идеју о замрзнутом конфикту потпредседник посланичке групе СНС Владимир Орлић је такву идеју назвао политичким идиотизмом. Или када је пре тога проф. др Слободан Самарџић као председник Државотворног покрета Србије изнео мишљење да не треба журити са решавањем статуса Косова био је изложен таквим бруталним нападима Вучићевог приватног гласила Телевизије Пинк да то већ постаје огавно. Последњи предлог Оливера Ивановића из Косовске Митровице да Србија треба да примени кипарски модел изазвао је праву хистерију Александра Вучића.

Нажалост, тако изгледа унутарсрпски дијалог председника Републике, односно таква је демократија коју спроводи Српска напредна странка и њен председник у земљи Србији. Према човеку и беседа - каже наш народ.


Косовска Митровица
27.08.2017. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html






Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине