Вести:

уторак, 8. август 2017.

Вл Наум у Жеровници у Недељу 9. по Духовима (ВИДЕО)

уторак, 8. август 2017. | КМ новине 0

Његово Преосвештенство хорепископ хвостански и барајевски Г.Г. Наум служио је у Недељу 9. по Духовдану, 24. јула/6. августа, Свету Архијерејску Литургију у манастиру Светог Саве у Жеровници.






Хорепископу Науму саслуживали су протосинђел Евтимије, настојатељ овог манастира при прогнаној Епархији рашко - призренској у егзилу, затим јеромонах Јаков, као и верни народ.

Радост због посете хорепископа Наума овој значајној светињи на северу Косова и Метохије осетила се код свих верних који су тог дана присуствовали Литургији a којих је, нажалост, због летњих одмора било у нешто мањем броју.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽


У својој беседи поводом дела из Јеванђеља које је тог дана читано на служби, хорепископ Наум је говорио о вери и сумњи и шта се човеку може десити када се нађе у некој од њих.

"Наш живот је узбукано море. Шта узбуркава то море? То су страсти наше. Таласи страсти и ветрови грехова наших. Они силно ударају на нас. Ако ми имамо веру у Господа Исуса Христа, у Сина Божијега, у Спаситеља, и том вером се Богу помолимо као Петар на почетку, ми ћемо, уз Божију помоћ, избећи потонуће. Ходаћемо, по тим искушењима, као по суху и она нас неће потопити. Међутим, ако смо маловерни, ако смо неверни онда ћемо у том маловерју и сумњи да потонемо. Страсти и грехови ће нас потопити и ми ћемо потонути у дубине паклене, у дубине греха. У души ће настати смућење, очајање, гнев, љутина, и савко друго зло које потиче од сатане. Због тога је потребно да се често Богу молимо."


Послушајте целу  беседу: 

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽



ФОТО ГАЛЕРИЈА:  📷

ФОТО ГАЛЕРИЈА:  📷
Овај садржај, или било који његов део, није дозвољено користити ради клеветања Епархије рашко - призренске у егзилу, њеног клира, верника или православља уопште.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине