Вести:

Monday, July 17, 2017

Вучићева ''Српска листа'' заједно са хрватским генералима прави ''војску Косова''

Monday, July 17, 2017 | КМ новине 0

Окупиране територије – Хрватски генерали Анте Готовина и Младен Маркач помоћи ће формирању, али и обуци војске Косова.

#Gotovoina, #Markac, #Hrvatska, #Generali, #Srbi, #Zlocini, #Siptari, #Oluja, #Genocid, #Kosovo, #metohija,
Анте Готовина и Младен Маркач. - Починили геноцид над Србима, Хаг их ослободио, НАТО унајмио да Шиптарима праве војску...


А како „Ало!” сазнаје, само чекају да ратни злочинац Рамуш Харадинај буде изабран за „премијера“ на окупираним територијама како би му предали планове и нацрте по којима је Фрањо Туђман формирао чувене „зенге” (ЗНГ).

Према сазнањима тог листа, хрватски генерали Готовина и Маркач, који су командовали акцијом „Олуја”, у којој је убијено 2.000 и протерано више од 250.000 Срба, са садашњим претендентима на власт у Приштини, а некадашњим ратним шефовима ОВК већ неколико месеци припремају детаљни оперативни план за формирање „војске Косова“.

И док Ало сазнаје само информације којима се пере учешће Александра Вучића у истој операцији, КМ Новине пишу другачије:

#Gotovoina, #Markac, #Hrvatska, #Generali, #Srbi, #Zlocini, #Siptari, #Oluja, #Genocid, #Kosovo, #metohija,
Вучићеви људи стварају ''војску Косова''
„Наиме, Светислав Ивановић испред „Српске листе“ и Српске напредне странке званично се састајао па „проширивао и утврђивао“ сарадњу са овом оружаном формацијом како би јој дао пуни легитимитет и кроз „институције“ помогао да постане званична војска тако што ће се доказати „бригом о мањинама“.

Учесници сусрета од пре неколико дана исти су као и почетком године, тачније фебруара месеца када је Светислав Ивановић угостио овог истог „официра“ те паравојне формације. То није био само сусрет већ радни, примање хуманитарне помоћи, исто као што је до тога дошло месец дана пре у манастиру Грачаница, а у оквиру „хуманитарних активности“ ове оружане формације које за циљ имају њихову промоцију,“ пишу КМ Новине и додају:

„Овдашњи Срби тврде да Светислав Ивановић „не само тајно већ и јавно, активно ради на приказивању тзв „војске Косова“ као институције која се према Србима понаша заштитнички. На тај начин Светислав доприноси „угледу“ ове оружане паравојне формације, дајући јој легитимитет кроз сарадњу са њима а приказујући то као сарадњу између косовских Срба и некадашњих припадника терористичке УЋК чија су припадници данас на свим њеним челним позицијама.“


Ало међутим остаје при свом извору и наводи како су једини актери овог злочина у најави Шиптари и Хрвати:

#Gotovoina, #Markac, #Hrvatska, #Generali, #Srbi, #Zlocini, #Siptari, #Oluja, #Genocid, #Kosovo, #metohija,
"Српска листа" на буџету сепаратиста
„Чека се само формирање владе и промоција Харадинаја у премијера. Новац је већ сакупљен и наоружавање јединица неће бити никакав проблем. План је да Готовина и Маркач саветодавно обуче Албанце да војску формирају на основама на каквим је формирана и некадашња Туђманова војска. Тако ћемо имати ситуацију да и Харадинај добије неку врсту својих „зенги” „. За овај прљави посао, како каже саговорник Ало, Готовини је, наводно, из црног фонда већ исплаћено 500.000 евра у кешу.

„Албанци су са Готовином ступили у контакт преко Агима Чекуа, бившег припадника хрватских „зенги”, и команданата ОВК… Хашим Тачи је издвојио велике паре да би ангажовао Готовину, врло је озбиљно схватио читаву ствар и очигледно му се прилично жури. Готовина је званично у Приштини боравио само једном, али незванично је већ десетак пута долазио на КиМ, док се о Маркачевим посетама за сада ништа не зна“.

Колико су Харадинај и Тачи решени да направе војску по узору на хрватску, најбоље говоре речи Рамуша одмах по пуштању на слободу из француског затвора.

Курти: С Хрватима до војске

Кандидат за шиптарског премијера Аљбин Курти тврди да ће нова влада у Приштини „формирати војску у партнерству са Албанијом и Хрватском“. „Претходне иницијативе за формирање војске наишле су на међународни зид. Наша влада неће изненадити међународне факторе, већ ће изненадити злочинце“, поручио је он.

Ко су „зенге“

Збор народне гарде (ЗНГ – „зенге“ је био колоквијални назив за припаднике ЗНГ-а) име је прве модерне хрватске војске. Основао ју је Фрањо Туђман 20. августа 1991. године. Због законских и политичких разлога била је у оквиру Министарства унутрашњих послова Републике Хрватске, али јединицама ЗНГ-а наређивало је Министарство одбране.Извор: Васељенска ТВ    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.