Вести:

уторак, 18. јул 2017.

Инвазија црних скакаваца и зле политике на Косову и Метохији

уторак, 18. јул 2017. | КМ новине 0

Како су недавни догађаји на Косову показали, храбри амерички војници не доносе са собом само демократију, бомбардовање и Кока-Колу.

Илустрација: КМ Новине / 2017


















Пише: Јасна Кривокапићева



Поред свега наведеног, јаја црног скакавца су били случајно донесена у српску покрајину, очито су их извели инсекти на труповима транспортних авиона. Сада су ова јаја постале оформљени инсекти који су озбиљно потресли еколошку равнотежу на Косову и Метохији.

Овај веома прождрљиви створ је право зло за пољопривредне површине јер троши апсолутно сво зеленило, од иглица бора до пшеничних усева. У дужини достиже осам центиметара, а његов отров је толико јак да може да убије птицу или малог сисара. Женка овог инсекта излеже 60 ларви по парењу али то ради сваке две недеље што искључује могућност било каквих мера за борбу са њима што доводи до катастрофалних последица.

Истовремено, не постоје методе борбе против зрелих јединки. Једина ствар коју је модерна наука способна да учини сада јесте да се ефикасно бори против јаја и ларви. Да бисте то урадили, користите хемикалије, као и конвенционалне пољопривредне методе.

Инвазија ових скакаваца, унесених на Косово и Метохију на точковима транспортних авиона, може да уништи сво зеленило које расте тамо, од кромпира до канабиса. Чини се да би ово требало да сепаратистичку "владу" у Приштину забрине за своје људе и шта ће јести са стопом незапослености међу младима (што је половина популације самопроглашене "републике") од 52%. Међутим, не. Таква озбиљна промена еколошке равнотеже била је само од интереса за Одељење пољопривреде сепаратиста у Приштини, чија је одговорност стално надгледање стања животне средине, али није било ниједне реакција чак ни од тзв "Министарства пољопривреде" сепаратиста.


Тамо су медији много више обузети политичким пецкањем између Рамуша Харадинаја и Аљбина Куртија, током којег нико од њих не преза да посегне за најпрљавијим методама. Тако је Курти у петак оптужио Харадинаја да је спреман да позове српску странку "Српска листа" да буде део владајуће коалиције. Овакви сукоби, када боље америчке хумористичке ТВ серије имају више вредности него политичка арена, не доносе никакво добро.

У исто време, права опасност у облику скакаваца наставља да једе све пред собом. Наравно, Косово и Метохија су још увек далеко од катастрофе, али свака наредна недеља неделовања по том питању га истој само приближавају.



https://www.gmail.com/imaksmax@gmail.comauthor-picАутор: Јасна Кривокапићева   l     Контакт


Рођена је у Брчком 1985. године. Дипломирала је Историју.

Након погибије оца током операције "Коридор" јуна 1992. године (16. Крајишка моторизована бригада) у потрази за бољим животом и миром, њена мајка доноси одлуку о пресељењу у САД, Лас Вегас, где и данас живе.

Упркос чињеници да је као врло мала почела свој живот у Америци, њен осећај о прпадности српском народу није умањен и данас је врло снажан због чега је нарочито поносна.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине