Вести:

Thursday, July 13, 2017

НП ''Отаџбина': Вучићеве намере по питању КиМ одавно јасне

Thursday, July 13, 2017 | КМ новине 0

Последња изјава председника Републике Србије Александра Вучића да на Косову и Метохији мора да се поштује реалност, односно сепаратитичка власт која влада јужном српском покрајином, наговештава потпуно одвајање ове праисконске српске територије.

Фото: Архива 
Слично је било и пре неколико година када је ондашњи први потпредседник Владе, опет са именом Александар Вучић, говорио о тешким и болним компромисима које Србија мора да испуни према Косову и Метохији што је резултирало потписивањем издајничког Бриселског споразума.

Председник Републике Србије не жели да чује да се до такве реалности стигло прво бомбардовањем Србије, окупацијом јужне српске покрајине, етничким чишћењем када је протерано више од 250.000 Срба уз бројне и невероватне злочине. Александар Вучић на тај начин оправдава сво могуће насиље ради постизања политичког циља, а то је освајање и отимање туђе територије, као што су то Албанци урадили на Косову и Метохији.

Скоро истоветну изјаву је изрекао и министар за локалну самоуправу у Влади Републике Србије Бранко Ружић што опет показује да се политичка врхушка у Београду спрема да и дејуре тј. на папиру призна да Косово и Метохија више није Србија. Такође и по питању Устава Републике Србије и један и други имају заједничко мишљење да преамбулу о Косову и Метохији из Устава треба избацити, јер она „угрожава будућност српске деце“ јер чини проблем Косова и Метохије стално отвореним. Председник Републике Србије каже да његова деца Данило, Милица и Вукан заслужују европску будућност а не да се заносе потрошеним косовским митом. Председник Републике Србије је жестоки противник косовског мита управо из разлога јер је тај мит највећа препрека одласку Косова и Метохије из Србије.

Али да председник Републике Србије сутра не би једини био оптужен за косовку издају он од јавности Србије тражи унутарсрпски дијалог да би одговорност поделио са другима. Код озбиљних политичара договор се тражи на почетку а не на крају преговора као што то ради Александар Вучић. Председнику Републике Србије је јако стало да за пројекат одвајања Косова и Метохије добије подршку бројних невладиних организација имајући у виду да се оне по правилу финансирају од стране страних влада које су одавно признале независно Косово тако да њихови ставови (невладиних организација) не могу се разликвати од ставова оних земаља које их финансирају. Невладине организације за Александра Вучића нису пожељни партнери на расветљавању случаја Савамале али зато су му добродошле да се ратосиља Косова и Метохије.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ као аутохтони и изворни покрет Срба јужне српске покрајине чији је циљ поваратак Косова и Метохије у правни и политички систем Републике Србије позиву Алексанадра Вучића за унутарсрпски дијалог се неће одазвати. Неће, из разлога јер Народни покрет „Отаџбина“ добро зна да је председник Србије већ одлучио да КиМ више није Србија и не жели да буде политички декор у косовској издаји.

Више од месец дана је актуелни и диктаторски режим Александра Вучића говорио о злочинима Рамуша Харадинаја над недужним српским становништвом на Косову и Метохији. Власт у Београду је тражила да се он изручи правосудним органима Србије, снажно протестујући против одлуке француских власти да се Рамуш Харадинај пусти на слободу. Данас Вучићева «Српска листа» води преговоре са тим истим Рамушем Харадинајем да заједничи формирају сепаратистичку власт у Приштини. Толико срамно да се човеку гади и да му је мука од толике количине бешчашћа.

Као шлаг на торту долази јучерашње писање «Курира» (Вест је преузета са протала КМ Новине (ОВДЕ) прим. ред.) да један од челника Српске напредне странке на Косову и Метохији Светислав Ивановић из Новог Брда присуствује полагању заклетве тзв. безбедоносних снага самопроглашене републике Косово. Све ово јасно говори да је порука из Београда да Срби изађу на сепаратистичке изборе да би спречили стварање војксе Косова била још једна обмана и превара Вучићевог режима.

Србима на Косову и Метохији од великих лажи, превара, обмана, манипулација је у нечему ипак лакше. А то је, када Александар Вучић више од пет година лаже Руску Федерацију да ће хуманитарном центру у Нишу дати дипломатски статус, лагање Срба на Косову и Метохији делује већ као лимунада.

Стара српска пословица каже: може данас Александар Вучић да ради шта хоће, али не може докле хоће.Косовска Митровица
12.07.2017. године


Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.