Вести:

понедељак, 26. јун 2017.

Први пут од окупације КиМ 1999., Албанци клањали у српском делу града 🎥

понедељак, 26. јун 2017. | КМ новине 0

Медији су јуче истовремено пренели поруку Марка Ђурића да Србија никада неће одустати од КиМ, и прећутали вест о првом клањању муслимана у северном делу Косовске Митровице од окупације КиМ 1999. године.




Марко Ђурић, познат по објави победе српског преговарачког тима од 5:0 над тимом сепаратиста са Косова и Метохије на преговорима у Бриселу, послао је поруку о одлучности представника власти у Србији да "никада неће одустати од КиМ". За то време се у Косовској Митровици окупљају Срби са свих страна чији су мотив доласка разни видови подршке пред обележавање Видовдана. Али, када дођу до моста који раздваја два дела овог српског града на окупирани јужни, у коме живе Албанци, и нешто слободнији северни део, настањен Србима, онда им припадници тзв. "косовске полиције" кажу "не можете даље". Збуне се и не могу да схвате зашто они не могу ни до половине моста док са албанске стране долазе сасвим нормално како појединци тако и читаве породице са малом децом...

А онда, у рану зору, на том истом мосту на северној страни окупило се неколико десетина Албанаца који су по први пут од НАТО окупације КиМ ту дошли да прославе свој празник али и још по нешто... То понешто огледа се у понашању и облачењу ових назови верника који су једино хтели оно што и њихови сународници од тренутка када се започело са такозваном "ревитализацијом" моста која има за циљ да им омогући несметан продор на северну страну и то су доживели као своју коначну победу. Да на провокативан начин покажу да су они сада надређени. То им "не пролази" баш сваки пут али су истрајни у покушајима.



Српски медији су се бавили изјавама ретардираних политичара о неодустајању од Косова и Метохије али вест о клањању на мосту нису преносили, заобишли су је и намено изоставили како не би умањили реторичку глорификацију политичке изјаве. Про-албански медији су пак доста упечатљиво о овоме известили:

"За један од два најзначајнија исламска празника први пут, 18 година након рата, на мјесту гдје је била Ибарска џамија у Сјеверној Митровици - стотине људи молило је бајрамску молитву" јављају албански медији.

Бајрам намаз који претходи једном од два највећа исламска празника Бајраму почиње 45 минута након изласка сунца.  Рамазански бајрам увек траје три дана, а сматра се "празником положеног испита". А како су положили испит, који би требало да представља достигнут врхунац замишљених религиозних норми, сами су показали. Поменути "верници" су на ћилимима на којима су се молили, чучећи боси (како је њихов обичај), сасвим опуштено пушили и ћаскали одајући тако лажну религиозност и доказајући се као провокатори.


  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:   🎥


Председник Исламске заједнице у Косовској Митровици, Бурим Велиу, пожелео је Албанцима са Севера, али и другима - "да се у будућности моле на овом мјесту, гдје је била Ибарска џамија на Сјеверу, а не у другим џамијама у јужном дијелу града". 

Присуство Албанаца праћено је појачаним мерама безбедности и осим њих, инциденте нико други није изазивао ни направио.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине