Вести:

понедељак, 29. мај 2017.

Поводом најављене шиптарске провокације са Јахјагом у Београду

понедељак, 29. мај 2017. | КМ новине 0

Поводом најављене шиптарске провокације са Јахјагом у Београду Уз званичну подршку издајничког режима и свесрдну помоћ плаћеничких србомрзачких невладиних организација, у Београду се током текуће недеље већ четврти пут одржава шиптарски фестивал под називом „Mirëdita, dobar dan”.





Како сами организатори кажу, овај фестивал настоји да београдској јавности представи „културну сцену Косова“, а жалoсно је што је овај сепаратистичко-провокаторски пир прерастао у традицију. Наравно, ради се о покушају да се у свест србског човека усади монструозна теза како је Косово сусед Србије а не њена територија и заветно место србског народа.

Иако полузатвореног типа и не претерано рекламиран, фестивал је од самог почетка узнемирио духове и наишао на осуду многих који су се с правом запитали како то да је држава уопште дозволила да се један такав догађај одигра у србској престоници. Ове године, фестивал почиње у среду, 31. маја 2017. године, а трећег дана фестивала планирано је и учешће бивше тзв. председнице лажне државе Косово, Атифете Јахјаге која у сред Београда жели да говори о томе како су наводно Срби силовали Шиптарке током рата. Ранијих година, напредњачки властодршци не само да су дозволили, већ су и несебично помогли одржавање овог срамног фестивала. Уз велики број припадника МУП-а који су обезбеђивали учеснике и посетиоце фестивала, бриселске марионете из врха власти су организаторима уступили једну државну културну установу каква је Београдска филхармонија, у којој је овај провокаторски циркус свечано отворен. Ове године, за поприште шиптарске провокације предвиђени су Дом омладине и „Центaр за културну деконтаминацију“ у Београду.

Ово на фестивалу нећете видети. Година 1908., Срби сахрањују једног од својих коме су Шиптари одсекли главу у време страшног терора над српским народом.


Традиционално одржавање овог фестивала, само је jош један у низу доказа да је Вучићева марионетска страховлада неспособна да учини било шта у интересу србског народа и наше отаџбине. Допуштајући одржавање оваквих дегутантних представа, Вучић и његови послушници индиректно признају самопроглашену терористичку квази-државу Косово, пљујући притом на све србске жртве страдале на Косову и Метохији током дивљања шиптарских хорди од краја прошлога века до данас.

Ранијих година, на отварању овог шиптарског фестивала као и приликом сличних прошиптарских манифестација, припадници полиције спречавали су србске националисте у изражавању свог неслагања са овим срамним догађајима, као у случају када су активисти Србске Акције испред Београдске филхармоније развили транспарент са натписом „Косово је Србија“, а припадници МУП-а их одмах легитимисали и физички уклонили са лица места, повредивши тако право на слободу кретања наших активиста. Још срамнији епилог по „органе реда“ збио се када су наши активисти који су носили протестни транспарент са поруком „Хоћемо истину о геноциду над Србима“, задржани од стране полиције све док шиптарска провокација није окончана, а транспарент им је од стране „органа реда“ насилно и противзаконито одузет, иако на њему није било никакве увредљиве поруке.

Реаговање на провокацију
Видећемо како ће се ствари у вези најављене шиптарске провокације одвијати током наредних дана с обзиром да издајнички Вучићев режим повремено покушава да глуми патртиотску бригу за национални интерес, али како год било, ми поручујемо напредњачким изродима и свим бриселским плаћеницима, да нико и никада неће угасити пламен борбе за србско достојанство и борбе за ослобођење и уједињење свих србских земаља.



Извор: Србска акција    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине