Вести:

Wednesday, May 31, 2017

Песмом ''Са Косова зора свиће'' студенти прекинули трибину Жена у црном! 🎥

Wednesday, May 31, 2017 | КМ новине 0

На ФПН-у прекинута трибина под називом  ,,Феминистички приступ правди“ коју су организовале ,,Жене у црном“.Трибину су прекинули студенти из родољубивих организација…

„Сматрамо да је срамно што трибина која промовише једностран приступ правди који искључује српске жртве буде одржана на факултету где се школују будући политиколози Србије“ -рекао је Јован Берић, студент политичких наука.

У тренутку када је реч добила Сташа Зајовић (Жене у црном) студенти су устали и на транспарентима исказали поруке попут: Не треба нам „објективност“ жена у црном, Стоп лажима о Сребреници… Након тога су, уз песму „Ој Косово, Косово“ масовно, на ненасилан начин напустили трибину. Цео догађај можете погледати у прилогу:

ФБ профил Политиколошка доколица:

„Докони студенти и на трибину жена у црном иду.“


Докони студенти и на трибину жена у црном иду.
Posted by Политиколошка доколица on уторак 30. мај 2017.

Јутјуб канал: igorutin

Жене у црном понижене на ФПН-у

Екстремистичко удружење „Жене у црном“ покушало је данас да одржи трибину „Женски суд: феминистички приступ правди“ на Факултету политичких наука у Београду. Међутим, на самом почетку трибине студенти овог факултета су истакли плакате са порука против овог удружења указујући на њихово штетно деловање.

Када су представници ове екстремне организације покушали да заведу ред у сали студенти су запевали песму „Са Косова зора свиће“, а затим напустили у салу у којој је остало свега 15-ак људи.Удружење „Жене у црном“ познато је по свом деструктивном деловању због чега се све чешће тражи забрана те групације. Ово је разлог што студентске организације са ФПН нису желеле да такве екстремне групе организују скупове у просторијама факултета.

У протесту су учествовале студентске организације Српски политички форум, Клуб студената ФПН, Aлтернатива, група студента Бастион и Студентска унија. Студенти су захтевали од управе факултета да откаже скуп али се то није догoдило.

Филип Васиљевић, из групе студената Бастион, каже да су све студентске организације овог факултета дигле глас против непримерене трибине.

Студенти су се ујединили у ставу да треба отказати скуп организације Жене у црном. Циљ трибине је био да се српски народ прикаже као злочинци. Имајући у виду њихово раније деструктивно деловање те организације оценили смо да је њехово појављивање на ФПН непримерено – рекао је Васиљевић закључујући да је студентска акција у потпуности успела.

Извор: Правда
Извор: ФБ Репортер    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.