Вести:

понедељак, 29. мај 2017.

Епископ Артемије: Данас је нама припала у део борба против екуменске пошасти 🎥

понедељак, 29. мај 2017. | КМ новине 0

Епископ Артемије: Данас је нама припала у део борба против екуменске пошасти 🎥 О празнику Светих Отаца I Васељенског Сабора, а поводом храмовне славе манастира у Лелићу, служена је Света Литургија у недељу, 15/28. маја.






Светом Архијерејском Литургијом ће началствовао је Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски у егзилу Г.Г. Артемије а саслуживали су: хорепископ старорашки и лознички Г.Г. Николај, хорепископ новобрдски и панонски Г.Г. Максим, хорепископ хвостански и барајевски Г.Г. Наум и бројни свештенослужитељи епархије.

У својој беседи епископ Артемије је подсетио да прослављамо Свете богоносне Оце јер су они, после Светих апостола, утврдили и одогматили нашу свету веру православну.



Свети Оца одогматили и објавили праву веру

"Света Црква Христова, коју је Господ основао на земљи, од самог почетка водила је љуту борбу са разним заблудама, јересима и јеретицима, али је свима одолела. У 4. веку, један опасни јеретик Арије, негирао је само божанство Господа Христа говорећи да је он само човек на кога је сишла Благодат Духа Светога. И онда, пошто је то било рушење самога темеља Цркве, појавила се потреба да цела Црква стане у одбрану своје праве вере. И Свети Оци сабрани са свих крајева Васељене у Никеји граду у Малој Азији, њих 318 је било на том Сабору, они су изразили, одогматили и објавили праву веру а то је; да је Господ Исус Христос једне суштине и једне природе са Оцем и Духом Светим". 

Епископ Артемије је још додао да је та вера много пострадала а да Црква Христова бива гоњена и данас те да је нама припал у део борба против пошасти Екуменизма, јереси 20. и 21. века.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: 🎥




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине