Вести:

недеља, 28. мај 2017.

НП ''Отаџбина'': Срби са КиМ подносе кривичне пријаве против челника Телекома

недеља, 28. мај 2017. | КМ новине 0

Срби са Косова и Метохије подносе кривичне пријаве против директора Телекома ДОО Предрага Ћулибрка и председника Управног одбора Телекома Миленка Џелетовића






Захтеви бројних медија упућених Канцеларији за Косово и Метохију да им она да јасну информацију о начину функционсања Телекома Србије на Косову и Метохији, пошто Телеком за сваку нову картицу тражи личну карту и држављанство сепаратиситчке републике Косово, остали су без одговора.

Наиме, Канцеларија за КиМ је медије упутила на Телеком ДОО Републике Србије за добијање истинитих информација, што значи да од тријумфалне победе од 5-0, како је говорио Марко Ђурић, Канцеларија за КиМ сада пере руке.

Иначе, Телеком се на Косову и Метохији родио после 2002. године и то на северу Косова и Метохије када су Срби својим упорним залагањем омогућили радницима Телекома да постављају базне станице уз снажно противљење КФОР-а и УНМИК полиције. Због тога је долазило до сукоба са припаднцима КФОР-а који су на Србе бацали сузавац са намером да спрече инсталацију Телекома на КиМ. Да би лакше заштитили базне станице Срби су их лоцирали, рецимо, у кругу болнице у Косовској Митровици јер су ту постојали портири и чувари који су уз болницу чували и базне станице. Мештани села Дријен, на брду изнад свог села су годинама чували базне станице Телекома уз ватрене окршаје са наоружаним формацијама послатих из Истока јер се тим базним станицама омогућавало присуство сигнала 064 мреже у добром делу Метохије.

Нажалост, сада је Влада Србије, односно државно предузеће Телеком мимо Устава и закона Републике Србије почело да функционише по сепаратистичким законима самопроглашене републике Косово, како правно тако и финансијски. Раднике су натерали да пређу у наводну ћерку фирму Телекома која послује у правно-економском систему самопроглашене републике Косово и да плату уместо у динарима примају у еврима. Што је опет, супротно Уставу Републике Србије.

Корисници услуга Телекома Србије, сада наводни корисници ћерке фирме, да би добили своје сим картице такође морају да имају личну карту и држављанство самопроглашене републике Косово. Радници који су до сада осигурани здравствено у оквиру РФЗО Србије сада бивају принуђени да плаћају здравствене услуге у медицинским установама самопрогалшене републике Косово.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ још једном указује на издајничку политику режима Александра Вучића који супротно Уставу гаси институције и предузећа Републике Србије и предаје их у надлежност сепаратистичке творевине зване република Косово.

У економском смислу Телеком фактички ништа није добио. Телеком не може да има више од 60.000 корисника, колико су им одредиле власти у Приштини, што је скоро два пута мање од 100.000 корисника колико је Телеком имао до сада, и Срба и Албанаца. Чист приход који је до сада убирао Телеком Србије годишње се кретао између 15 и 20 милиона евра којег сигурно у будућности неће имати. ПДВ више неће ићу у буџет Владе Србије него у буџет самопроглашене републике Косово. Сем политичке Србија трпи и економску штету јер финансира самопроглашену републику Косово.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ поднеће кривичне пријаве због издајничког и антиуставног понашања против директра Телекома ДОО Предрага Ћулибрка и председника Управног одбора Телекома Миленка Џелетовића. Један је Србин из Републике Српске, а то је Ћулрбик, док је Џелетовић са КиМ, професор економског факултета који иначе важи за творца економске политике Српске напредне странке. После оваквог штетног деловања по интересе Срба са КиМ нормално би било да Џелетовић поднесе оставку, у шта је тешко веровати. Нажалост, али је тако, највеће штете Срби са КиМ трпе управо од оних Срба који су 1999. године напустили КиМ а сада зарад личне каријере продају своје сународнике који су се дрзнули да остану у јужној српској покрајини.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ зна да је комплетно правосуђе у рукама СНС-а и да ће ове кривичне пријаве завршити у фиоци, али зарад историје, зарад личне савести, неко ко сутра буде писао о издаји Косова и Метохије видеће да су постојали Срби који се нису слагали са издајом актуелног режима Александра Вучића.

PS

Још увек актуелни председник Републике Србије Томислав Николић изјави да Србија никада неће признати независно Косово. Рече и остаде жив.

Косовска Митровица
28.05.2017. године
Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине