Вести:

уторак, 30. мај 2017.

Командир тзв ''Косовске полиције'' у Клокоту скрива злочинца и убицу Горана Петровића?

уторак, 30. мај 2017. | КМ новине 0

Срби Косовског Поморавља последње недеље све више негодују због рада локалног командира станице такозване "Полиције Косова", због сумње да учествује у скривењу злогласног криминалца и вишеструког убице, Горана Петровића.


Наиме, како јавља дописник КМ Новина из Поморавља, Срби из околине Косовске Витине све више негодују због очигледних пропуста у раду локалне полиције јер не могу другачије да објасне чињеницу да Могилом, селом у овом крају, слободно шета криминалац и вишеструки убица чије су фотографије свакодневно у медијима кога они редовно срећу на улици а "косовска полиција" не реагује. Зато верују да њен командир, Бобан Трајковић, сарађује са најтежим криминалцима и да на тај начин становништву озбиљно угрожава безбедност и животе. Житељи Клокота, насељеног претежно Србима, забринути су јер "Трајковић није у стању да руководи овом станицом и осигура основну безбедност грађанима", кажу они.

"Не можемо да спавамо мирно већ 10 дана јер се нашим комшилуком шета убица и криминалац Горан Петровић који је учествовао у више разбојништава и починио неколико убистава. Не знамо ко ће бити следећа жртва. Ми смо убеђени да му понестаје новац и све су мање могућности скривања јер он већ сада нескривено шета овим крајем и сви могу да га виде" кажу за КМ Новине забринути мештани.


Ово није први пут да се Србима из Могиле јасно ставља до знања да од такозване "косовске полиције" не могу да очекују заштиту. Пре два месеца испред своје куће је претучен српски дечак који је у станици полиције препознао четворицу нападача🔗. Полиција је, међутим, решила да "идентификује" двојицу јер су били малолетници док двојицу одраслих није процесуирала јер би у случају привођења одраслих особа и злочин морао да буде озбиљније третиран док за малолетне престунике казне готово и да нема у случају када Шитари нападају Србе! На овај начин тзв. "косовска полиција" је нападаче ослободила одговорности за овај злочин.

Поучени овако тешким искуством, нико од Срба не сме јавно да говори о Петровићу који се скрива у њиховом селу а, како кажу, "немогуће је да је познати киминалац толико времена провео у селу Могила а да полиција није могла да га препозна а грађани јесу".

"Ово је мала средина и сви се знају међусобно, тако да ако је непознато лице присутно одмах се зна. Немогуће је да полиција из Гњилана обави претрес и да има сазнања да се Петровић ту скривао одмах после извршеног убиства а да сада не знају где се налази док га ми свакодневно видимо како слободно шета" констатују овдашњи Срби.

Могила


Срби овог краја су недавно почели са скупљањем потписа за петицију да командир ове полциске станице буде смењен али су брзо одустали. Како су потврдили за КМ Новине, сада се иницијатива поново покреће, јер како кажу "ако је постваљен ту нека ради у интересу грађана а не да се бави политиком и другим небитним стварима, изван своје надлежности".

Горан Петровић је почетком маја ове године на путу Бујановац - Гњилане, код села Лучане, убио своју невенчану супругу Ј.И. (24) и њену мајку Д. И. (42). Петровића се сумњичи и за пљачку бензинске пумпе у селу Шилову прошле године, од када се за њим трага.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине