Вести:

Monday, April 17, 2017

Васкршња честитка Српске листе Црне Горе владици Артемију

Monday, April 17, 2017 | КМ новине 0

Спска листа Црне Горе честитала Васкрс преосвећеном владики Рашко - призренском у егзилу, ГГ Артемију, верном монаштву и антиекуменистима.
Епископу Рашко-призренском и Косовско-метохијском у егзилу, Његовом Преосвештенству
Господину Артемију

Ваше Преосвештенство,

Вама, цијелом монаштву Епархије Рашко-призенске и Косовско-метохијске у егзилу и сваком Србину Светосавцу и антиекуменисти,


честитамо Васкршње празнике вјерујући да ће у Сабору и Синоду Српске цркве коначно тријумфовати разум и да ће Вас – који степастирски и монашки најбољи дио данашњег српског Православља, вратити на Косово и Метохију и формални пастирски Трон. Ви заслужујете да Вас појединци и интересне групе замоле за опрост, након свега што су Вам, на правди Бога, урадили претходних година.

Јер, иако сте безакоњем привидно поражени од људи, Вама је Бог дао махове и Ви сте оформили најбројнију, догматски снажну, чисту као суза, православну монашку заједницу у Српству која ће, којим год правцем да оде Патријаршија или било која Епископија СПЦ, сачувати Светосавље. У томе је Ваша историјска улога.

Српску листу у Црној Гори не интересују личне релације српских архијереја, али нам је, уз срце и вјеру, Бог дао и разум да нам Православље буде на првом мјесту, а не појединици - јер су Срби народ Светог Саве, а не папин или било којег пролазног режима.
Данашњу честитку, коју сте заслужили као борац за чистоту Православља, не треба тумачити као акт подршке појединцу или једној истински канонској Епархији Српске цркве. Ово је скроман позив свима којима су тренутно важнији земаљски вукови и вучићи да схвате да је свака власт по допуштењу Божијем, али да од комунистичке револуције до данас немамо ни једну по вољи Божијој. Зато смо ту гдје јесмо, једина обрукана држава и нација у Европи која не зна своје границе и чијег пастира са распетог Косова може да протјера албански лобиста и ,,демократа'' Џозеф Бајден.

Са надом да ће се поједини Ваша сабраћа архијереји вратити Светоме Сави и одлучити од архијеретика, поздрављамо Вас најрадоснијим хришћанским поздравом: Христос воскресе – ваистину воскресе.


С поштовањем,
Добрило Дедеић,
предсједник Српске листе
Подгорица, Васкрс 2017.
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.