Вести:

петак, 31. март 2017.

Алармантно: Чланови „Српске листе“ рапидно раде на гашењу и преосталих државних институција на КиМ!

петак, 31. март 2017. | КМ новине 0

Стање на Косову и Метохији је алармантно и крајње забрињавајуће!

Повратак издајника ради коначног обављања издаје




Одмах по свом безразложном повратку чланова „Српске листе“, у такозвану „скупштину“ албанских сепаратиста на Косову и Метохији, почело се са рапидним корацима у правцу прекида свих преосталих веза косовских Срба са својом државом – Србијом, на чијем окупираном тлу живе, а кроз гашење и оних преосталих.

Да ли неко мисли да српски народ са КиМ жели да његове везе са матичном државом буду прекинуте и да успоставе нове са непризнатом, лажном „државом“ албанских сепаратиста чије их је деловање довело на руб нестанка? Наравно да нико нормалан не може да поверује у ове тврдње што само сведочи да чланови „Српске листе“ једноставно нису представници народа за које се лажно издају и не раде у његову, већ корист шиптарских сепаратиста.

Само на првој седници те „скупштине“ од њиховог повратка, почињена су два велика и најављен и трећи, још тежи корак!

Тзв „посланик“ Славко Симић потврдио је да су они гласали позитивно о Нацрту закона о ратификацији Споразума у вези оснивања Фонда за Западни Балкан, без звездице крај назива „Косово“ као и о „Нацрту закона о ратификацији споразума за оснивање Регионалне канцеларије за омладинску сарадњу између Косова, Албаније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније и Србије – као сасвим друге државе“.

Осим тога ови лажни представници српског народа су подржали чак и декларацију да се крај речи Косово више не дописује звездица јер он каже да то „не мења суштину (Бриселског) споразума и зато смо ми тај оригиналан споразум о Фонду за западни Балкан подржали“. Чињеница је да је та ознака договорена управо Бриселским споразумом. Пре тога сепаратисти са КиМ су морали да се појављују под пуним именом које је налагала Резолуција 1244 УН а којим се јсно истицало да су они под управом УНМИКА. У Бриселу је та Резолуција погажена од стране српских преговарача што је за последицу имало успоставњање административних прелаза уз пуно функционисање „међународног начина преласка граница“, угашене су готово све српске институције осим управо Универзитета, просвете и здравства. Уколико се деси да на овај начин буде угашен и Универзитет у Косовској Митровици то ће бити завршни чин капитулације и коначан крај постојању Срба какав до данас имамо.


Славко Симић, свестан свог недела
Следећа ствар која је учињена на тој истој седници такође је крајња алармантна. Из групе ових људи чује се глас како желе да српски Универзитет у Косовској Митровици буде прикључен „Заједници српских општина“, дакле институцији такозване „републике Косово“. И то да би „наш образовни систем био инкорпориран у ЗСО и да тако имамо потпуни надзор над тим образовним системом" рекао је Славко Симић један од чланова ове листе која спроводи националну издају најширих размера!

Када Србин посланик такозване „републике Косово“, изговори „да би наш образовни систем буде инкорпориран у ЗСО и да тако имамо потпуни надзор над тим образовним системом" шта би друго то могло да значи осим да над Универзитетом који функционише у оквиру система Републике Србије „инкорпорирањем“ у систем албанских сепаратиста баш они стекну потпуну контролу и „над тим образовним системом“.

Уколико се то деси прво би велики број професора био отпуштен, затим би, наравно, највећи број студената напустио такву институцију која нема никакв кредибилитет у свету а са њиховим одласком ни овдашњи Срби готово да не би имали мотив да остану и истрају у пружању отпора сепаратистима макар као и до сада – непристајањем. Тада би Срби били у потпуној немилости својих вековних непријатеља Албанаца и у врло кратком периоду нестали би са Косова и Метохије.

Чланови „Српске листе“ нису никакви ванземљаци како се то може учинити из медија који их приказују како “самостално делују“ већ чланови владајуће странке у Србији – СНС, која све ово и координише или по налогу Запада или из интереса за чије испуњење Албанци умеју великодушно да награде будући да им на светском нивоу цвета посао трговине на црно наркотицима, људима и оружјем, што им доноси велику зараду. Налогодавци „Српсе листе“ већ су једном покушали да угасе овај Универзитет. Наводну „интеграцију“ у једну, мање значајнију институцију као корак напред ка гашењу, потписао је Директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић, а што је обелодањено пре тачно годину дана!

Кривични закон Републике Србије предвиђа најоштрије казне за угрожавање независности, члан 305. КЗ., признавање капитулације или окупације члан 306. КЗ, угрожавање територијалне целине члан 307. КЗ, напад на уставно уређење и позивање на његову насилну промену члан 308. – 309. КЗ, а временским трајањем овог закона предвиђено је да ова кривична дела не застаревају. Због тога су у обавези сви правосудни, безбедносни и други државни органи да свакога ко је у ове радње умешан процесуирају и санкционишу како то Закон и предвиђа или ће и сами подлећи кривичној одговорности по овом основу.

Ово такође важи и за медије и новинаре који ове злочиначке намере прикривају а чија је дужност да благовремено и искрено извештавају о догађајима посебно у тренутку када њихова тежина може бити судбоносна као што то је то данас тренутак. Не постоји околност која ће умањити одговорност или било кога ослободити од исте.


Косово иМетохија
31.03.2017.
Неформално Удружење новинара грађана Србије
Са седиштем на Косову и Метохији



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине