Вести:

петак, 17. март 2017.

ПОГРОМ - Документарни филм о 17. марту (ВИДЕО)

петак, 17. март 2017. | КМ новине 0

Документарни филм "Погром" дело је аутора Нинослава Ранђеловића а говори о догађајима, страдању и последицама таласа злочина марта 2004. године.





Филм је сниман током као и у првим данима након Погрома и драгоцен је документ ситуације каква је тада била и људи који су кроз насиље прошли.

Министарство спољних послова Владе Србије је приликом званичног обележавања петогодишњице мартовског Погрома на КиМ, 17-ог марта  2009. године, представило ово ДВД издање у седишту УНЕСКО-а Паризу, као и у седишту ОЕБС-а у Бечу. Мисија Србије у Њујорку је такође учествовала у презентацији овог издања током боравка званичне делегације владе Србије у Уједињеним нацијама у марту месецу 2009. године. 


Нажалост, аутор никада није наишао на разумевање и подршку која би му омогућила да настави да се бави производњом документарних филмова који су, у оном обиму у коме је то он успео до свог одласка из Србије, оставили нека од најдрагоценијих сведочења тог времена. Више о Нинославу Ранђеловићу и његовом раду можете прочитати ОВДЕ

Без успеха, годинама уназад, постоје људи који су покушали да поново заинтересују представнике СПЦ и државе да преузму ДВД дискове ових филмова о КиМ који су већ одштампани. Њих су СПЦ и држава требали да дистрибуирају још 2009. године, али то никада није учињено. Ти дискови се још увек налазе у кутијама у Београду и по свој прилици ће се ту налазити до даљњег.

Погледајте филм "Погром" који се на интернету налази објављен у два дела:






Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине