Вести:

недеља, 26. фебруар 2017.

Путевима Немањића кроз Свету Гору - поклоничко путовање

недеља, 26. фебруар 2017. | КМ новине 0

У организацији Завичајног удружења „Дмитровица“ Косовско Митровчана у Београду, од 06-12.05.2017. године, биће организовано поклоничко путовање у светиње Свете Горе.








ПРОГРАМ ПУТОВАЊА

1. дан, 06. мај, субота. Полазак у вечерњим часовима од храма Светог Саве на Врачару. Ноћна вожња преко Ниша, Скопља и Солуна са краћим паузама ради одмора путника.

2. дан, 07. мај, недеља. Долазак у јутарњим часовима у Грчку. Посета манастиру Свете Лидије у Аспровалти и манастиру Мило Арсеница. Долазак у Јерисос, смештај у хотелу. Слободно време. Ноћење.

3. дан, 08. мај, понедељак. Доручак. Подизање светогорских виза и одлазак на Свету Гору. Долазак у манастир Хиландар и смештај путника. Посета ризници и другим знаменитостима на хиландарском метоху и манастиру Есфигмен. Вечерње, вечера и повечерје.

4. дан, 09. мај, уторак. Јутрење, света литургија. Ручак. Одлазак у манастир Ватопед. Смештај и упознавање са богатом културном ризницом манастира. Посета скиту Светог Димитрија. Вечерње, вечера и повечерје.



5. дан, 10. мај, среда. Јутрење, света литургија. Ручак. Долазак у Кареју и посета испосници Светог Саве, Сабаорној цркви. Посета манастирима Пантократору, Филотеј и Каракалу. Долазак у Велику Лавру, смештај. Присуство на вечерњем богослужењу, вечера и повечерје.

6. дан, 11. мај, четвртак. Јутрење, света литургија. Ручак. Посета извору светог Атанасија. Долазак у Кареју, краћи одмор и наставак пута за манастир Свети Пантелејмон. Полазак за Уранополис. Краћи одмор и наставак пута за Солун.
Посета у Солуну Српском војничком гробљу и цркви Светог Димитрија. Полазак за Србију.
 

7. дан, 12. мај, петак. Долазак у Београд у јутарњим часовима.
 

Цена арнжмана је 250 евра
 

У цену је урачунат аутобуски превоз на релацији Београд - Уранополис - Београд, једно ноћење са доручком у хотелу у Јерисосу и трошкови организатора путовања.
 

У цену аражмана нису урачунате бродске карте, превоз минибусом по Светој Гори и осигурање путника. Број места је ограничен.
 

Информације на телефон 065 8 180 160



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине