Вести:

среда, 8. фебруар 2017.

Подметање пожара у просторијама покрета ''Отаџбина'' потпуно избегнуто у медијима!

среда, 8. фебруар 2017. | КМ новине 0

Подметање пожара у просторијама покрета ''Отаџбина'' потпуно избегнуто у медијима! Пожар у просторијама Народног покрета "Отаџбина" у Косовској Митровици протекао је без икакве пажње у водећим српским медијима!

#метохија, #косовска, #митровица, #пожар, #вести, #ристић, #јакшић, #догађаји, #км, #новине
Предња страна објекта који је уништен у пожару. Фото: Архива

Јуче, рано ујутру, изгореле су просторије које су користили "Друштво српско - словенске солидарности Шчербина" као и новоосновано удружење Народни покрет "Отаџбина" у Косовској Митровици и то није наишло готово ни на какву пажњу медија на српском језику!

Несхватљиво је како то да лажне вести о угрожености Срба на Косову и Метохији попримају димензије катаклизме онда када владајућем режиму то одговара а када се нешто заиста деси онда се о томе ћути! Да ли је ћутање оно што овај пут одговара режиму? Као потврда за то служе извештаји у медијима у којима пожар готово није ни поменут а тамо где јесте унапред је речено да се ради о квару на инсталацијама а истовремено и да полиција није дала никакво званично саопштење. Одакле се онда зна да је реч о квару на инсталацијама и наводно укљученој грејалици?

Како КМ Новине сазнају вест да је грејалица преко ноћи била укључена потпуно је нетачна и лажна јер у свом том пожару она је остала готово нетакнута, као што се може видети на фотографији а за шта није потребно бити никакав стручњак.

На фотографији је означена грејалица која је безмало остала нетакнута.



У међувремену су и "експерти" из ватрогасне службе променили свој исакз и кривицу бацили на термо пећ, још увек је све то незванично!

Осим тога, инсталације у овој просторији обновљене су пре пет година када су уграђени нови, атоматски прекидачи, који би одмах искључили линију уколико би до неког споја дошло и тако би пожар био спречен, што и јесте улога обих прекидача.

У извештају Телевизије "Мост" из Звечана, која је на буџету Владе Србије и у потпуној контроли људи при Канцеларији за Косово и Метохију без којих ни једна вест не може да буде објављена, овај догађај се готово и не помиње, тачније речено, поменут је тако да би се лакше прикрио. Одмах по почетку Дневника где водитељка најављује догађаје дана, након што је поменут пожар слика се сели на другу локацију, пустару на којој је пронађена бомба.

Упечатљиво је да нема ни једне слике просторија страдалих у пламену иако се екипа те телевизије налазила тог јутра на том месту, снимајући изградњу новог потпорног стуба. На сајту ове телевизије о овом догађају тек штура вест од два реда! Још један доказ о да је вест о пожару намерно уклоњена!



Присутни тврде да је екипа ТВ Моста стајала на неколико метара од Марка Јакшића, кога су јуче овим поводом интервјуисале две телевизијске екипе, док су они одбили и да се приближе. Касније се јавности се обратио и Марко Ђурић који је, гле чуда, скренуо пажњу на још једну бомбу у току истог дана али у Орахвцу и то "крај дечјег игралишта"! Од таласа насиља над Србима 1999. године, није се десио случај да у једном дану имамо две постављене бомбе на две различите локације! Срећом, ни једна није експлодирала.

Одговор на то коме одговара да се о овоме ћути можда даје баш Марко Ђурић који ни једном једином речју не помиње пожар у овој просторији. Да ли би се он играо са безбедношћу Срба? Не би ово био први пут. Познат је по томе што је послао неколико припадника жандармерије да пребију младића који му је због издајничке политике, добацио из баште једног кафића у Косовској Митровици. Такође, на своју руку је хтео да укине једини српски штампани лист са Косова и Метохије "Јединство" који ионако уређују људи под њиховом контролом. Још тежа његова одлука је била та када је потписом одобрио укидање, односно "интеграцију" српског Универзитета измештеног из Приштине и то након 80 година успешног рада! А прошлог Видовдана су опет људи из његовог обезбеђења пребили неколико момака који су викали "Вучићу, педеру" током откривања споменика Кнезу Лазару. Тог истог ана, на истом месту, малтретиран је времешни Никола Алексић из Новог Сада коме су опет припадници жандармерије увртали руку само зато што је гласно узвинкуо "Уа!" на помен Александра Вучића.

Једина фотографија коју је објавила телевизија "Мост".


Масовни покољ Срба ова власт могла је да изазове слањем воза осликаног српским фрескама и то уз огромну медијску галаму када су паравојне јединице РОСУ, под контролом припадника бивше терористичке "УЋК", послани на север покрајине са овлашћењима да ураде "шта процене да је неопходно"! Ових дана се могу чути и гласови који тврде да све ово спроводи Александар Вучић у координацији са Хашимом Тачијем како би себи обезбедио одређени број глаова на следећим изборима. на крају свега ни Ђурић не може да повуче финални потез а да иза тога не стоји Вучић који то одобрава.

Докле све то иде може се рећи да је страховито. Просторије ових удружења налазе се на 15 метара од редовне патроле Карабињера и тзв., "косовске полиције" а да ни једни нису не спречили већ ни видели ни чули нападаче? Пожар се толико распламсао да су сва стакла на овој просторији попуцала од његове силине. Просторије су неометано гореле читавих пола сата док баш све није изгорело и док није направљена велика материјална штета. Са горњих спратова неколико деце је искочило кроз прозор у страху од пламена који се уздизао до њихових станова, збринута су на педијатрији у Косовској Митровици.



И ово изазива велико чуђење јер се Ватрогасна служба, равно низ улицу, налази на око двеста метара од ове зграде а требало им је читавих пола сата да стигну до места пожара! У међувремену је дим у станове изнад просторија, улазио чак до петог спрата! Неколико станара ове зграде хоспитализовано је, сасвим извесна је била чак и смрт услед гушења угљен моноксидом, које се још назива и "тихим убицом" због постепеног успављивања које жртву неприметно одводи у смрт. Опет, силина пламена је била та која их је пренула из сна на време.

Иначе се све службе хвале својом ефикасношћу у превенцији и решавању проблема! Како би онда било која од ових служби заштитили Србе од нападача Шиптара?

Шта се налази на тој локацији па је она од толиког значаја? То су једина удружења у којим се окупљају Срби који су се активно супротстављали издајничкој политици Александра Вучића и Томислава Николића. Са тих места стижу саопштења и упозорења о издаји, превари, предаји српских интереса у шиптарске руке и гашењу српских институција како би се Србима наметнуле шиптарске квази-институције! А ово већ даје и одговор и на питање - зашто је пожар подметнут?




УСКОРО ВИДЕО ИЗЈАВЕ КОРИСНИКА ОВИХ ПРОСТОРИЈА МАРКА ЈАКШИЋА, СЛАВИШЕ РИСТИЋА И МОМИРА КАСАЛОВИЋА



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине