Вести:

среда, 28. децембар 2016.

Бриселски споразум затворио српске, отвара шиптарске ''институције''

среда, 28. децембар 2016. | КМ новине 1

У српском, северном делу Косовске Митровице, Едита Тахири отворила зграду такозване "владе" шиптарских сепаратиста. У неколико наврата потврдила да је то резултат Бриселског преговора.

Едита Тахири

Без икакве претходне најаве у медијима такозвана "влада" сепаратиста је зграду отворила а потом саопштењем јавила о томе (питање је зашто овако важан корак мора да буде предузет у тајности и потпуно скривен ако је већ њихова "држава" и ако тиме потврђују "суверенитет", како се хвале?).

Више него упадљиво је да је то приписано заслугама Бриселског преговора који је од локалних Срба тумачен као издајнички и велеиздајнички акт док су ти исти Срби, од стране медија на српском - пре свих Б92, Бранкице Станковић и "Инсајдера" проглашавани криминалцима а свака редовна активност - "Патриотском пљачком" и "одбраном шверцерских путева".

"Овај процес означава ширење и консолидацију суверенитета државе Косово и у северном делу земље сходно одлуци Владе Косова и као резултат споразума у Бриселу", наводи се у саопштењу које су сепаратисти проследили медијима, наравно не и КМ Новинама свесни да ми не припадамо кругу њихових медијских спонзоруша.

Каже се још да ће у том објекту бити канцеларије 15 такозваних "министарстава Косова" и у њима ће радити 105 запослених. Због близине Звечан ће бити поштеђен ове срамоте али су сличне "институције" најављене и у Лепосавићу и Зубином потоку, свуда где су то чланови Листе Српска, из редова СНС и Покрета социјалиста, омогућили.

До овог момента све важније институције државе Србије, које су несметано функционисале барем на северу покрајине - угашене су и то најчешће под понижавајућим називом да представљају "паралелне институције". Тај "статус" односио се на такозвану "државу Косово", то јест групацију шиптарских теориста и сепаратиста који своје квази - институције на северу КиМ никада нису имали. Барем до потисивања Бриселског споразума који им је све то, уз учешће и издајника на терену, омогућио.

На овај начин је додатно потврђено да су све ово започели, омогућили и спровели представници Владе Србије од Бориса Тадића и Борка Стефановића који у преговоре започели, преко Ивице Дачића који их је парафирао и успоставио границу између КиМ и централне Србије уз подршку Томислава Николића који је у предизборној кампањи обећао да ће поништити све Бриселске договоре, па све до Александра Вучића и Александра Вулина који су насиљем, претњама и уценама натерали српски народ да се преда и прихвати политику издаје спорведену кроз оснивање "Српске" и њеним учешћем на шиптарским квази-изборима, коју данас на КиМ предводи и на терену извршава Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Њима су свесрдно помогли и у потпуности то омогућили и учинили тек привидно "легитимним" прпадници српског народа на КиМ који су учешће у шиптарским квази-институцијама оберучке прихватили од Крстмира Пантића, преко Горана Ракића, Александра Спирића, Вучине Јанковића, браће Вуловића из Зубиног Потока као и оца и сина Јаблановића из Лепосавића, такозваних "градоначелника" из осталих делова покрајине али и свих оних нижих чиновника који сматрају своје учешће у тим квази-институцијама "небитним" а у ствари помажу да шиптарски систем заживи.

Све ово је идентично и Тахиријева потврдила:

Тиме се "припадници српске заједнице интегришу у систем Косова", захваљујући пре свега дијалогу у Бриселу и споразумима који су постигнути уз подршку међународних парнера, пре свега Европске уније и САД, али и појединих чланица ЕУ.

Треба додати да су овај талас издаје такође помогли медији на српском, финансирани од ових истих спонзора којима се Тахиријева захваљује, што и данас чине, зарађујући тако свој хлеб на несрећи и страдању сопственог, српског народа и државе. Међу њима сви најутицајницији - РТС, Б92, Пинк, Танјуг, Политика, Вечерње новости, НИН, те разни портали на буџету Владе Србије као и локални са КиМ пре свих ТВ Мост из Звечана, приштинско Јединство, КИМ радио, Контакт плус и други...



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. И политички представници Срба под контролом Београда и њихове колеге под контролом Приштине, су главни коалициони партнер тзв. владе у Приштини. Иван-БР

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине