Вести:

уторак, 13. децембар 2016.

Употреба тзв., ''косовског'' међународног броја већ почела!

уторак, 13. децембар 2016. | КМ новине 1

Иако нас српске власти, путем Канцеларије за КиМ и Мака Ђурића, убеђују да је телефонски број који ће бити додеље тзв., "Косову" бити број за "географску област Србије", у свету на то гледају другачије.




Чак шта више број "+383" је већ у употреби а за њега су међународном провајдеру захтев поднеле и српске власти али, како медији јављају и "Аустрија, без обзира на Србију". Тиме се избегава она смешна звездица код натписа "Косово*" коју су сепаратисти од српских преговарача у Бриселу добили 2013. године уместо дотадашњег назива "под привременом адмнистрацијом Уједињених Нација".

Међународни позивни број, за који је српској јавности речено да је тек број за "географску област" иако такве немају ни највеће државе света, већ је ушао у употребу. Један од највећих сајтова намењен фотографима, 500рх, који од ове године броји 7 милиона чланова широм света, унео је овај број у формулар за регистрацију нових чланова.

Ако желите да на њему отворите свој налог, а живите на Косову и Метохији, између осталог ова страница ће вам понудити и да унесете број свог телефона с тим што позивни већ постоји - +383 иако је његова употреба најављена тек од 15. децембра! А сасвим је извесно да је ова опција активна већ неко време о чему очекујемо одговор администратора овог сајта којима смо већ послали питање и затражили објашњење.


Број се налази тек уз плаво - жуту заставицу лажне "државе"

И не само што ћете наћи позивни број у понуди већ крај њега стоји и заставица која недвосмилено указује на "географску" област и то као - признату сепаратистичку творевину на тлу КиМ, под називом "Косово".  

Изгледа да администратори овог сајта не читају српске вести, или српске власти читају нешто што је намењено само српској јавности, и то оном наивном делу.




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Жалосно,шта све ради и допушта данашња власт

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине