Вести:

субота, 10. децембар 2016.

Милан Стаматовић: Закуните се пред Богом и народом да нећете лагати, издати Косово и кршити Устав као Томислав Николић!

субота, 10. децембар 2016. | КМ новине 0

Председнички кандидат Милан Стаматовић упутио позив свим председничким кандидатима на заклетву да ће чувати Косово и Метохију, како Устав и налаже.

Милан Стаматовић / Фото: Н1


Чајетина, Београд, 9.12.2016.Кандидат за председника Србије Милан Стаматовић позвао је све председничке кандидате да се јавно, пред Богом и народом, закуну да ће, у случају избора на место шефа државе, поштовати највиши правни акт земље и да никада неће ни помислити да се мешају у рад највиших судских институција, као што је то, у више наврата, чинио актуелни председник Републике захтевајући од Уставног суда Србије (УСС) да не одлучује о уставности аката проистеклих из противуставних, антидржавних и антисрпских Бриселских споразума о Косову и Метохији. 

- Председник Републике Томислав Николић је главни кривац за четворогодишње преотимање оно малог преосталог српског суверенитета на КиМ, јер не само да није покренуо уставне и законске механизме за санкционисање бившег и садашњег премијера, Ивице Дачића и Александра Вучића, због колаборације са НАТО окупаторима и потписивања издајничких Бриселских споразума, него је, злоупотребљавајући своју функцију, угрозио рад и деловање Уставног суда - објашњава Стаматовић и подсећа да се УСС или проглашавао ненадлежним по питању КиМ или је давао додатне полугодишње рокове Влади да усклади неке уредбе, као оне о катастру и матичним књигама на КиМ, са Уставом Србије, а Влада то ни до данас, више од три године од истека рока, није учинила.

Милан Стаматовић каже да се ових дана навршавају четири пуне године откако Влада и председник Николић обмањују грађане Србије тврдећи да је "у току израда закона којим ће се регулисати суштинска аутономија АП Косово и Метохија у оквиру Србије". А да је реч о класичној лажи по принципу "да се Власи не досете", показује и чињеница да се премијер Вучић, већ 20 месеци, није удостојио ни да прочита Николићев предлог платформе о КиМ - закључује Стаматовић.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању


Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине