Вести:

среда, 21. септембар 2016.

Словаци због КиМ Тачијевог министра избацили са скупа, српски министар ћутао

среда, 21. септембар 2016. | КМ новине 0

Словаци због КиМ Тачијевог министра избацили са скупа, српски министар ћутао Имајући у виду да је реч о међународној конференцији, а не регионалној иницијативи, Словачка је сепаратисте са Косова и Метохије представила у скаду са Резолуцијом 1244.

Скендер Хисени, такозвани "министар унутрашњих послова".






БРАТИСЛАВА - На министарској конференцији Прашког процеса поводом мигрантске кризе која одржава у Братислави, домаћин Словачка је потпуно игнорисала захтеве шиптарских сепаратиста са Косова и Метохије да они на скупу буду представљени у складу са Бриселским споразумом.

Имајући у виду да је реч о међународној конференцији, а не регионалној иницијативи, Словачка је сепаратисте са Косова и Метохије представила у скаду са Резолуцијом 1244, што је наљутило тзв., "министра унутрашњих послова" сепаратиста.

Оне је од јуче лобирао да се Косово и Метохије представе "у складу са Бриселским споразумом", међутим тај захтев му није прихваћен и он је због тога напустио конферецију.
Домаћин томе није придао никакав значај, већ је састанак одмах настављен као да се ништа није догодило.

Иначе, на конференцији учествује и потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, који присуства предтсавника шиптарских сепаратиста није реаговао већ је уважавао његове захтеве и пречутно се слагао. Стефановић је, као Председник Народне скупштине, избегао да по Уставу распише локалне изборе за четири оптшине на севеу КиМ у којима је Влада на нелегалан начин менила локалну власт изабрану од народа и уместо њих поставила своју послушнике како би велеиздају по Бриселском псоразуму проводила без отпора. Сви који су пружили отпор били су ућуткивани страховитим притисцима управо појединим службама у оквиру безбедносних служби Србије на чијем је данас челу.



Извор: Агенције    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине