Вести:

четвртак, 22. септембар 2016.

Вучић: Нема политичке цене коју нисмo спремни да платимо (ВИДЕО)

четвртак, 22. септембар 2016. | КМ новине 0

Вучић: Нема политичке цене коју нисмo спремни да платимо (ВИДЕО) Премијер Александар Вучић изјавио је да ће Србија сачувати мир у региону и поручио да "нема политичке цене коју није спремна да плати како би задржала стабилност".

Илустрација: КМ Новине / 2016.  





Вучић је у обраћању на Институту "Ист Вест" у Њујорку рекао да данас цела Европска унија није више тако стабилна и да је суочена са интерним проблемима, као и цео свет.

"Тешка су времена. Успели смо да дефинишемо нашу позицију на чврст начин, али регионална ситуација је нешто што ме веома брине. Али могу да обећам да ћемо сачувати мир у региону, и нема политичке цене коју нисмо спремни да платимо да би задржали стабилност", истакао је Вучић говорећи на тему Србија као кључни партнер Европе, Русије и Америке,
саопштила владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

У тренутку када уз помоћ управо Америке и Запада постају све гласнији они који имају јаке претензије ка српској територији али и народу, економским и природним добрима наше државе која се полако одриче своје јужне покрајине док истовремено ти исти насељеници кидишу и на југ државе, непотребно је рећи колико је ово опасна, погубна, убилачка и срамна изјава Премијера једне државе. Но он срамоту више не осећа а "закон" му одавно лежи у издаји, Устав и право матичне државе служе му само на подсмех. То доказује годинама понајвише Бриселским псоразумом али и договорима које кслапа са НАТО-ом, Еу и Америком. Последњи диломатски ексер у ковчег у који би требало Србију живу сахранити, закуцао је јуче подршком Билу Клинтону, највећем касапину српске државе у једном потезу од Другог светског рата.

Вучић је још нагласио да је поносан што је председник Владе Србије, као и на резултате које је Србија постигла а које, како је рекао, нико не може да оспори.

Он је додао да су боља времена пред нама.


"Подићи ћемо плате у јавном сектору, а једини проблем са којим се данас суочавамо је нестабилност региона. За све нас је најбоље да задржимо мир и стабилност", истакао је Вучић.


Премијер је нагласио да се стално говори о Србији која балансира и истакао да то није балансирање, већ да се Србија налази на европском путу, али да жели да задржи традиционално добре односе са Русијом.


Успели смо да повећамо и робну размену са Русијом, али и са земљама региона много више. Веома смо унапредили односе са САД, а надамс е да ће у будућности бити још боље., рекао је Вучи и додао.


"Стабилизовали смо нашу позицију у свету, али има још много зидова које треба да срушимо, због предрасуда и наше историје“.

Несумњиво је да Вучић вапи за конкретним захтевом распрачавања своје државе што је, недвосмислено, понудио да ће урадитизаузимајући став да је Србија спремна да плати сваку политичку цену зарад мира и свих других који га не желе. Из овога се може извући само један закључак. Да ће ова власт од државе дати свима све оно што они пожеле.

НЕ У НАТО - Timeline | Facebook

КМ Новине
О безначајности скупа говори чињеница да га је отворио бивши амерички амбасадор у Србији Камерон Мантер а да "поред бројних званица" предавању у иституту "Ист Вест" Канцеларија за сарадњу с медијима истиче "заменика помоћника америчког државног секретара", извесног Брајана Хојт Јиа.

Он је својевремено, боравећи на КиМ у друштву представнице шиптарских сепаратиста, "такозване председнице Косова" изјавио да је Америка врло задовољна одвијањем шиптарских избора а за разбојништво од стране Вучићевих који људи који су изазивали нереде како би поновљени избори били пролашеним успешним на штету српског народа и државе на КиМ рекао да су у САД "Свеукупно врло задовољни како су протекли избори на северу" и осудио њихов Бојкот покушавајући да борбу за опстанак српског народа прогласи "политиком странке и одређених личности" иако су на Бојкот Срби са севера покрајине позивали заједнички, у једном телу у коме су били чланови баш свих српских странака и из власти и опозиције.

Нема сумње да неконтролисаним, однарођеним и антидржавничким потезима Вучић непрекидно навлачи омчу око врата Србији, држави не челу чије Владе се налази. 




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине