Вести:

субота, 17. септембар 2016.

Испред храма Христа Спаса сукобили се шиптарски студенти и полиција (ФОТО)

субота, 17. септембар 2016. | Иван Максимовић 0

Испред храма Христа Спаса сукобили се шиптарски студенти и полиција (ФОТО) Са намером да допринесу рушењу још једног храма СПЦ, овај пут Христа Спаса у Приштини, шиптарски студенти су извели социјални "перформанс" на који је "косовска полиција" одговорила својим.

Сукоб демонстраната и полиције испред храма / Фото: Медија центар Чаглавица   


Упињући се да оправдају своје рушилачке намере, студенти су на врата оскрнављеног храма поставили транспаренат после неколико покушаја и одвраћања - допуштања полиције да то ураде. Кад су коначно поставили полиција је прила и уклонила га.

На транспаренту је наводно писало "овај објекат је окупирао простор Универзитета и грађен је у време окупатора и Шовинисте сободана Милошевића". Један антпис је довољан да се вди колико су Шиптари у стању да замене улоге, да себе прогласе жртвом док окупирају српски простор теористичким акцијама а Србе који бране своје "окупатором" и "шовинистима".

Фото: Медија центар Чаглавица   

Срећом, студената није било много, несрећом, гласова кој су протви оваквог понашања још и мање. Они "најумеренији" заговањају став да тај храм неће сметати ако уде измештен негде на периферију. Вероватно као што им не смета ни оних 40.000 Срба из овог града "измештених" на периферију сопствене државе.

Српска позиција битно је ослабљена и прогоном владике Артемија и узурпацијом трона ЕРП од стране Теодосија, човека спремног да на сваки начин сарађује са Шиптарима испуњава њихове циљеве укључујући заокружвање отимачине просотра, историје, идентитета...

Доказ више је и бедно извештавање медија које потпуно беспотребно измишља да је поменути владика, Теодосије, три дана са свештенством и монасима чистио храм - што је апсолутна лаж. Он се свакако појавио пред камерама маркетинга ради али беспотребно би било од њега да учествује у таквом послу за кога може да плати раднике или просто препусти монасима. Но, све ово би тако вероватно и изгледало да се не ради о обичној фарси од стране узурпатора када је однос према Цркви у питању.

ФОТО ГАЛЕРИЈА:  


Занимљиво је да је храм био у много бољем стању, без провокација и толико честих напада пре него што је владика Артемије протеран. иако није сарађивао са Шиптарима, нити признавао њихове квази-институције, Шиптари се нису усуђивали да скнаве храм на начине и интензитетом как ото чине по његовом рогну. изгледа да су и они осеили да мачке нема па почел ида воде своје коло.




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине