Вести:

Friday, September 23, 2016

Срби из новобрдског краја трпе страховите зулуме о којима медији не јављају а Ђурић окреће главу (ФОТО)

Friday, September 23, 2016 | КМ новине 0

Срби из новобрдског краја трпе страховите зулуме о којима медији не јављају а Ђурић окреће главу (ФОТО) Србину из новобрдског села Бостане, засеок Чуљковци, прoшле недеље запаљено је неколико пластова сена и то је само део зулума који се над њима врши а да о томе нико и не говори док Ђурић окреће главу.

Фото: ИлустрацијаПрошлог четвртка, нешто пре поноћи, запаљено је неколико пластова сена на сеоском имању Стojана Ђорђевића а по свему судећи реч јео подметнутом пожару. Тзв., "косовска полиција" и ватрогасци брзо су стили на место догађаја те је правовременом реакцијом ватрогасне службе спречено да дође до веће штете. Чудно је то што је овај пожар трећи у овом селу за протеклих неколико месеци. Поред осталих притисака које Срби свакодневно трпе од Шиптара у овом крају, у виду претњи, шиканирања, крађе стоке и напада, овдашње становништво се оправдано пита није ли ово "јасна порука мученичком србском живљу у овом и околним селима новобрдске општине"?

ФОТО ГАЛЕРИЈА:                                                              Подменути пожар је брзо локализован. Фото: КМ Новине  

Према сазнањима до којих су КМ Новине дошле, осумњичени је затечен у кревету што му је и једини "алиби"?! Овако траљаво решавање проблема од стране "косовске полиције" која се, како тврде овдашњи Срби, крајње непрофесионално односи готово према сваком инциденту и не чуди. Иако већину припадника овдашње службе чине Срби из новобрдског краја, они су под контролом командира који је Шиптар из Косовске Каменице, Шукри Алију, за кога кажу да је познатији као коцкар него као полицајац. Резигнира чињеница да од окупације КиМ 1999. године па до данас у овом крају није решен чак ниједан случај макар крађе стоке!

Сећамо се проблем бака Персе из Паралова, тада су залегли Срби из шиптарских институција, и њима послушни медији, да је "заштите". "Суд" у Гњилану је пронашао извесне "неправилности" у тужби по којој је бака морала у затвор или да плати 50 евра и све се завршило на томе да она не мора ни једно ни друго иако је одабрала затвор јер није хтела да плати зато што није била нити може да буде крива за напад Шиптара на себе. Србин из овог краја тврди да "та браћа Ибиши и даље дивљају а њој, чак и Срби из КПС говоре да се сели јер је проблем нерешив а да њима лично ствара "непотребне" проблеме" својим трпљењем!

"У засеоку Камберци у овом крају, на пар километара од села Чуљковци, је пре извесног времена такође изгорело сено, овог пута у потпуности, а закључак полиције је био да је то урадило 5-годишње дете?! Недуго након тога и у самим Чуљковцима и плевња Саве Симијоновића који је као први у селу нешто раније продао готово сво имање Шиптару" прича нам један од Срба решених да остане на свом имању, али...

ФОТО ГАЛЕРИЈА: 
Покушај паљења сена С. Ђорђевића. Место напада дан касније. Фото: КМ Новине  


Прексиноћ је, према тврдњама шиптарских "инспектора", Марко Ђурић избачен са Косова и Метохије иако он тврди супротно. По његовом скрушеном и униженом гласу док говори о томе, са сигурношћу се може закључити да је доживео нешто што га је понизило иучинило да се осећа немоћно. То пре свега дугује себи, ништа мање ни Вучићу као председнику Владе, и попуштањима која чине у ионако неуставним Бриселским преговорима са Шиптарима. Помажу им да успоставе своје институције и њихово деловање јер за сваки долазак уредно траже дозволе за боравак на КиМ од сепаратистичког "министарства за иносране послове"! Са унапред утврђеним протоколом морају да предају захтев за боравак на територији своје Покрајине али ако кажу само једну реч која Шиптарима запара уши, они истог момента шаљу своје екипе да непослушног српског политичара врате одакле је дошао на шта нема никакав одговор осим да подвије реп.

Ако је себи успео да "обезбеди" такав третман, права и слободу, више је него јасно како је и колико то српском народу обезбеђено. Многи тврде, за шта постоје  ивидео записи, да је и сам Ђурић баш у Новом Брду окренуо главу када су људи градоначелника ове општине по шиптарском систему, тукли народ како не би пришао Ђурићу и изнео соје проблеме а на повике једне жене из масе, док је Ђурић крај њих пролазио, и сам је окренуо главу претварајући е да не чује.

B92 Info- VOA 14.01.2016. Javna tribina u selu Zebince kod Novog Brda

Srpskoj naprednoj stranci u Kosovskom pomoravlju pristupilo je oko 2.000 novih članova, izjavio je danas u Zebincu, kod Novog Brda, član GO i Predsedništva te stranke Marko Đurić, te istakao da će SNS učestvovati na svim izborima koji budu raspisani

Да подсетимо да је у новобрдском крају много Срба своја имања продавало за чак 25 евра по ару.  На позиве и алармирање овдашњег српског становништва, из Владе Србије нити српских медија нико сеније одазвао, да мкар уаже пажњу на проблем. Као последицу данас имамо тренд исељавања Срба који непрестано и сигурно расте.Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.