Вести:

четвртак, 29. септембар 2016.

Продужење преговора у Бриселу у потрази за новим позивним бројем

четвртак, 29. септембар 2016. | КМ новине 0

Продужење преговора у Бриселу у потрази за новим позивним бројем Дијалог делегација Београда и шиптарских сепаратиста у Бриселу о примени споразума о телекомуникацијама могао би да буде продужен до петка, сазнаје Бета.






Првобитно је било планирано да разговори трају до данас. Представници обе делгације до сада нису давали изјаве о току и резултатима разговора.

Два тима, трећи дан за редом разговају о питањима међународног позивног броја за Косово, имовини и "праву Телекома да несметано настави рад" да се на Косову и Метохији угаси легална фирма и оснује нова компанија Телекома која би се регистровала при шиптарским квази-институцијама како би "могла да настави са радом"!

Портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчић јуче је рекла агенцији Бета да је Европска унија позвала Београд и сепаратисте са КиМ да буду конструктивни како би се имплементација споразума о телекомуникацијама могла завршити ове недеље.

Делегацију Београда, коју предводи директор Канцеларије за Косово и Метохију чине и представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација, компаније Телеком Србија и Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ).

Две делегације су претходно, средином септембра, разговарале у Бриселу о телекомуникацијама и раду Телекома на Косову и Метохији, и према оцени ЕУ тада је "остварен напредак у елементима кључним за спровођење споразума".

Такозвана "министарка за дијалог" Едита Тахири раније је рекла да би сусрет београдске и њихове делегације требало да резултира тиме да Косово добије свој позивни број + 383, што је Београд демантовао, наводећи да би то био број географског подручја које припада Србији.

Споразумом о телекомуникацијама, постигнутим 25. августа прошле године, предвиђено је да Србија тражи позивни број за Косово који ће, као власништво Србије, уступити на коришћење Приштини, а да се Телекому Србија омогући да несметано послује на територији Косова и метохије на коме функционише још од свог оснивања али је Бриселски споразум ово битно отежао.




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине