Вести:

уторак, 9. август 2016.

Троицки објаснио америчким али и српским новинарима - Косово је Србија

уторак, 9. август 2016. | КМ новине 0

Троицки објаснио америчким али и српским новинарима - Косово је Србија Српски тенисер Виктор Троицки изјавио је да је Косово измишљена држава и да је та територија одувек део Србије.


Српски тенисер Виктор Троицки изјавио је да је Косово измишљена држава и да је та територија одувек део Србије. troicki, kosovo, olimpijada, izmisljena, drzava, deo, teritorija, srbija,
Виктор Троицки

Српски тенисер завршио је учешће на Олимпијском турниру у Рију, пошто је у првом колу изгубио од Британца Ендија Марија са 6:3, 6:2, а после меча амерички новинари су као тему интервјуа покренули и питање Косова и Метохије и учешћа шиптарских сепаратиста на том такмичењу.

Троицки је новинарима америчког Ју-Ес-Еј тудеја рекао да разуме препоруку Владе Србије поводом напуштања постоља уколико се на њему нађу са косовским спортистима (иако је ова одлука политичка, за унутрашњу употребу јер је управо Влада Србије и омогућила њихово учешће).

"Ми не признајемо такозвану "државу" Косово, то је сигурно. То је измишљена држава. Територија Косова је одувек део Србије, тако да разумем шта министар Удовичић говори", рекао је Троицки после меча са Енди Марејем у првом колу сингла на олимпијском турниру.

Српски ас додао је да "не жели да дубље улази у ту тему и да би причао са њима о Косову, требало би прво да дубље проуче историју".

"Прво морате да разумете шта се догодило у претходних 1.000 година како бисте дошли до правог одговора", поручио је Троицки.

Шиптарски сепаратисти са Косова и Метохије је тема многих светских медија а неки од спортиста који представљају сепаратисте са киМ, пре четири године у Лондону такмичили су се под заставом Албаније.





Извор: Агенције    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине