Вести:

понедељак, 22. август 2016.

Америка започела стварање Новог светског поретка на Косову и Метохији

понедељак, 22. август 2016. | КМ новине 0

Америка започела стварање Новог светског поретка на Косову и Метохији Аустријски историчар Курт Грич рекао је да је напад НАТО-а на СР Југославију био одлучујући потез који је Америка повукла ка стварању новог светског поретка, те додао да је НАТО желео трупе на јужном Балкану и да је био спреман да то учини по сваку цену.








Грич је истакао да се код Слободана Милошевића може пронаћи много ствари које треба критиковати, али да нема доказа да се може поредити са Адолфом Хитлером.
 
"То је била само пропагандистичка конструкција НАТО-а. Посебно су им у Немачкој били потребни најјачи могући аргументи како би јавност подржала учешће Немачке у рату без резолуције Савета безбедности УН", рекао је Грич за.
 

Он је оценио да је један од споредних циљева рата за Косово и Метохију био наметање неолибералног концепта, а да је главни циљ био трансформација НАТО-а у интервенционистички савез, с циљем приступа ресурсима и тржиштима широм света.
 

Грич, аутор недавно објављене књиге "Рат за Косово", рекао је да је рат против Србије цементирао пут за глобални интервенционизам НАТО, а међународна заједница на Косову и Метохији је деловала мање или више за интересе најмоћнијих западних сила САД, Велике Британије, Немачке и Француске.
 
"УН су одиграле амбивалентну улогу, спроводећи политику приватизације од Међународног монетарног фонда (ММФ) и Светске банке", рекао је Грич.
 

Грич је истакао да су УН одузеле компаније на Косову и Метохији и продале их јефтино страним инвеститорима, чак и када су њихови власници и управљачи били искључиво Албанци, те додао да Запад није било брига за Србију, Србе, па чак ни за Албанце, без обзира на то што је оправдање рата било "помоћ Абанцима".
 

Осврћући се на измишљени масакр у Рачку, Грич је рекао да је немачки члан ОЕБС-а генерал Хајнц Локај дао много доказа да се традиционална интерпретација Рачка као масакра против ненаоружаних цивила мора довести у сумњу.
 
"Чак је и тзв. "ОВК" тврдила даје изгубила седам или осам бораца у Рачку, па је могуће замислити да су и друге жртве страдале у оружаном сукобу, а да нису биле погубљене", рекао је Грич.
 

Он је навео да би Србија избегла бомбардовање да је прихватила споразум из Рамбујеа, али да је тзв. "ОВК" желела НАТО интервенцију да би остварила циљ - независност Косова и Метохије.
 

На питање зашто је независност Косова и Метохије и данас важан циљ за САД и ЕУ, Грич је оценио да се жели направити преседан, слично као што је био случај са ратом без дозволе Савета безбедности УН.
 
"Желели су да покажу да могу то да учине. С друге стране, после рата 1999. године и доласка на власт тзв. "ОВК", протеривања Срба и других мањина и стварању друштва у којем је 90 одсто Албанаца, више није било тако погрешно говорити о независности Косова", закључио је Грич.




Извор: Срна    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине