Вести:

Wednesday, August 17, 2016

Алармантан број оболелих од рака међу Шиптарима на КиМ!

Wednesday, August 17, 2016 | КМ новине 0

Алармантан број оболелих од рака међу Шиптарима на КиМ! За првих седам месеци ове године на Косову и Метохији, међу Шиптарима је дијагностиковано 700 пацијената оболелих од рака!

Фото: ИлустрацијаПод ознаком "алармантно" шиптарски медији јављају о броју оболелих од рака што указује на узнемирујући пораст оболелих од малигне болести.

Ово је скоро дупло већи број него што их је укупно регистровано прошле године када је за 12 месеци откривено 808 случајева. 

Често је и обољење рака дојки или рака материце а последице су најчешће тешке јер се пацијенткиње, услед необразованости, јаве у касним стадијумима ове болести јер нису у стању да препознају симптоме или саме изврше контролу.

Чак код 168 жена, од укупно 690 случајева,  је дијагностикован рак у протеклих 7 месеци.

Међутим ни овај број не само да није коначан већ није ни комплетан јер не постоји база која би објединила податке о овом обољењу међу Шиптарима на КиМ.


Иако медији покушавају да ову појаву "угурају" у актуелни светски тренд пораста малигних обољења, непобитна је чињеница да је ово пре свега последица бомбардовања а завршетак период контаминација, за ову врсту болести управо истиче ове године, како су и српски стручњаци наговестили.

Током агресије над Србијом 1999. године, НАТО је само на Косову и Метохији изручио и 10 тона уранијумских пројектила на равно 113 локација, на којима данас живе углавном Албанци, пише данас Зоран Влашковић у свом тексту "Бајден и Амери убили директно више од 7000 Албанаца!"
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.