Вести:

недеља, 7. август 2016.

Парастос жртвама ''Олује'': 15 минута сећања на злочин који траје преко 20 година (ВИДЕО)

недеља, 7. август 2016. | КМ новине 0

Прву недјељу августа 2016. васколико српство резервисано је за најтужније и најсрамније дане његове новије историје.

Навршава се 21 година од злочиначке акције и агресије нео усташких снага уз помоћ авијације НАТО пакта, а очигледно је, и у садејству са Владом Републике Србије када јеу задњем ударцу 1995. г протјерано из постојбине читав један народ, Срби западних српских земаља. У тој непрегледној колони која се кретала 12 дана било је преко 250 хиљада страдалника!  oluja, progon, 1995, hrvatska, ustase, srbi, zrtve, stradanje, progon, ubistvo, zlocin, godisnjica, parastos,

















Пише: Стево Мрђен




Навршава се 21 година од злочиначке акције и агресије нео усташких снага уз помоћ авијације НАТО пакта, а очигледно је, и у садејству са Владом Републике Србије када јеу задњем ударцу 1995. г протјерано из постојбине читав један народ, Срби западних српских земаља. У тој непрегледној колони која се кретала 12 дана било је преко 250 хиљада страдалника!


Осиромашени, 4 године касапљени, осрамоћени и прије свега отписани и издати од представника власти матице, оставили су гробове својих предака не слутећи да до краја живота од стида главе неће више подићи. Вјеровали су да спашавајући главе од зла плана да сви буду лишени живота, остављају трачак наде да ће са власти окупиране Србије нестати проклети душман и да ће бити у прилици да освете своје ране.

Године пролазе, све су даље од родне груде, слике блиједе, притисла неимаштина. Раде и по два посла да се прехрани породица....

„И да будемо сретни да има шта да се ради, јер сљедеће године ће бити још горе, такав је сљед- још од првог балвана, није сванула а да није била црња, тежа, са више лажи, подметања и среброљубаца.“

Медији се утркују да прикажу што потресније снимке, фотографије.... Проналазе се никад приказани, свјежи(тазе) видео снимци да прикажу јад и тугу, да нам пуцају у чело још који пут! Да нас пси тргају, у свијест да се уреже генерацијама што долази ко су ти Крајишници - избјеглице, што ко жене све оставише!

Сад смо мета специјалног психолошког рата, институционално се инсистира на томе. Такве ће нас историја запамтити!

„Крајишник је онај један из колоне, онај један што се није хтио борити, онај тамо који је заузео моје радно мјесто!“

Да ли је некад неко одоговарао за судбине тих људи??!!

Зашто није??!!

Зато што насљедници издајника на власти нису промјенили курс, настављају издајничку политику, посље Крајине управо предају Косово и Метохију, спремају Рашки округ и Војводину.

Тренутна власт се досјетила маркетишког трика и задње 2 године прави 4. августа некакве дане сјећања, користи прилику да „зашиљи“ национално осјетљиве, неопредјељене. Дио декора је и вођа екуменистичке секте, узурпатор трона СПЦ Иринеј Гавриловић чији срамотни говори о његову братству и истој вјери са нашим џелатима још више доказују да Срби постадоше мањина у матици.

Дан сјећања је све што властодршци дају страдалницима. Мало ли је, 2 сата бесмислица у ударном термину! Бацање прашине у очи и ругања жртвама, њиховим мукама и страдању.

Док повратнике и оно мало Срба што је остало у западним србским земљама прогоне и узурпирају њихову имовину, препуштене саме себи и плаћеном издајнику Пупавцу садашња Србска власт продаде све привредне ресурсе Хрватима и клечи пред њима молећи их да им дозволе отварање приступних преговора у наци организацију ЕУ.

Хрвати нас хране кроз своје ланце маркета, а он држи 'запаљиве' говоре, трагикомично!

Шта друго од окупаторских слуга очекивати, ваљда Тони Блер зна шта ради!

А ми, Срби- Крајишници желимо правду и одговорност за наше страдање, желимо имена одговорних Срба за злочиначки подухват Олуја из врха власти и институција система, желимо наша огњишта назад!

Немојте да нас оплакујете са свим тим фотографијама и видео материјалом!

Довољан је парастос, јуче је трајао читавих 15мин у цркви св Марка, вјероватно је то недавни Васељенски сабор на Криту ускладио са секташким обичајима, новотарци нас ни до дан данас нису обавијестили.

Ускоро ће Гуча, насловне стране, ударни тв термини директно, профилне и остале слике избјегличких колона на профилима друштвених мрежа покриће трубе, печени папци и пијана лица!

Мрка капа Крајине 7 дана, до сљедећег августа Крајино!

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: ⏯





Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине