Вести:

субота, 30. јул 2016.

На оделима америчких олимпијаца руска застава

субота, 30. јул 2016. | КМ новине 0

На оделима америчких олимпијаца руска застава На свечаним оделима тима Поло репрезентације Америке, са фотографија које је њихов олмпијски комитет објавио, јасно се виде и руске заставе.

На свечаним оделима тима Поло репрезентације Америке, са фотографија које је њихов олмпијски комитет објавио, јасно се виде и руске заставе.
ПОЛО репрезантација америчког тима / Фото: ТЕАМУСА

У медијима и друштвеним мрежама повела се дискусија о свечаним оделима олимпијске репрезентације САД, у којој ће се спортисти појавити на церемонији свечаног отварања Олимпијаде у Рио де Жанеиру.

По мишљењу неких новинара и корисника друштвених мрежа, на оделима америчких спортиста се јасно види руска застава. На мајицама спортиста су беле, плаве и црвене пруге. Тако да се, када су сакои закопчани, стиче утисак да на себи имају боје руске заставе. Како сматра спортски новинар Кевин Кадук, иако руска и америчка застава имају исте боје, није јасно зашто су пруге распоређене баш на такав начин.

Како пише Кадук, сакои могу остати и раскопчани, али тешко да амерички спортисти желе да изгледају „неуредно” у очима међународне заједнице.

Корисници друштвених мрежа су са иронијом реаговали на одела америчких спортиста, преноси РИА „Новости”.

„Да нису прсте опет умешали руски хакери? Мајица америчке репрезентације за церемонију отварања изгледа као руска застава”, пише ‏@UniWatch.

„Изгледа као да су обукли плави сако преко руске заставе. Како сте уопште то дозволили?” – пита се ‏@purplecarnival.

„Јесу ли то грешком распоредили боје као на руској и српској застави, или је то комична случајност? Нека Бог чува RuS&USA ” – коментарише @absolutefriends.

Неки други корисници су оштрије реаговали.

„Баците та одела. И решите се тих белих панталона. Не треба нам руска застава на нашим спортистима”, пише @SpencerLeone.

Већина коментара које пренела руска агенција садрже поруке непријатељства и не подржавају овакав гест (не знамо какво је заиста расположење уопштено гледано јер је избор сведен) али он је високо изнад политичких догађаја, дубоко људски, храбар и достојанствен.


Иако у Србији с правом, због урушавања наше државе и других злочина према српској држави и народу Америка није омиљена држава и често је на мети критика српске јавности, овако храбар гест нећете видети код српских спортиста који ће упоредо са представницима шиптарских сепаратиста шетати на овој истој церемонији.




Извор: Агенције    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине